Sökförslag

ProMinents elektrolysanläggningar producerar desinficeringsmedel mot COVID-19

Mars 2020

Effektiv desinficering av ytor spelar en central roll när det gäller att dämpa spridningen av coronaviruset. Med våra elektrolysanläggningar kan högeffektivt desinficeringsmedel produceras direkt på plats. Detta system används redan idag av civilskyddsmyndigheterna i norra Italien.

Civilskyddsmyndigheten i Piemont stöttas för att hindra spridningen av COVID-19:
ProMinent Italiana S.r.l. skänker två elektrolysanläggningar till kommunen Chieri i regionen Turin. Dessa producerar effektivt desinficeringsmedel på plats. Det gör att alla hårda ytor, t.ex. trappräcken, dörrhandtag, nattduksbord på sjukhus, golv och väggar, kan desinficeras säkert och effektivt.

Efter det explosionsartade utbrottet av coronaviruset i norra Italien vidtog ProMinent omedelbart åtgärder och tog kontakt med olika organ inom civilskyddsmyndigheterna (t.ex. i Bolzano, Turin ...). För att hindra vidare spridning av coronaviruset måste man effektivt desinficera ytor i byggnader och fordon.

Medel som effektivt dödar viruset är baserade på etanol, väteperoxid eller natriumhypoklorit. Både WHO och EDEC (European Center for Disease Prevention and Control) rekommenderar klor som lämpligt desinficeringsmedel. Om man använder dessa ämnen i rätt koncentration minskas mängden infektiöst coronavirus på kort tid i fyra så kallade log-steg. Det betyder att antalet smittämnen reduceras med 99,99 %.

Det är här anläggningar från ProMinent kommer in: med dem kan högeffektivt desinficeringsmedel produceras direkt på plats. Endast salt, vatten och ström behövs. Det unika är att en ytterst låg koncentration krävs för effektiv desinficering. Två elektrolysanläggningar av typen CHLORINSITU® IIa ska levereras inom de kommande dagarna. Installation och idrifttagning på plats sker genom medarbetare på ProMinent Italiana S.r.l..

"Framför allt i norra Italien, vårt högriskområde, börjar desinficeringsmedel bli en bristvara", förklarar Massimo Calabrò, ingenjör och VD för ProMinent Italiana S.r.l., och fortsätter: "och desinficeringsmedel är i nuläget, vid sidan av att undvika sociala kontakter, den enda åtgärd som finns för att dämpa spridningen av viruset. Det gäller i synnerhet ytor där coronaviruset enligt experterna kan leva vidare och sprida smittan i upp till 6 dagar. Detta kan förhindras genom att behandla ytorna med desinficeringsmedel, t.ex. genom att torka av dem med en desinficerande lösning. För detta krävs stora mängder desinficeringsmedel, som kan produceras på plats med de kompakta elektrolysanläggningarna. Jämfört med andra metoder behövs inga farliga kemikalier. Salt, vatten och el räcker.", säger Calabrò och tillägger: "Desinficeringslösningen kan användas direkt och ger virusfria ytor. Vi hoppas att vi därmed kan bidra till att effektivt dämpa spridningen av COVID-19."

Mer information om vår elektrolysanläggning CHLORINSITU® IIa finns här.

Kontakta oss

»En partner för all er kemikalie-hantering & vattenbehandling. Tillsammans tar vi fram bästa lösningen för just er.«

+46 31 65 66 00  +47 3221 3130  +45 7872 9630   
Skicka förfrågan   

Stäng formuläret

Din förfrågan

Personuppgifter


Bifogad fil Maximal filstorlek 10 MB.
Ladda upp Fler filer

Personuppgifter


Kontrollera dina uppgifter och fyll i alla obligatoriska fält.
*Obligatoriska fält

Granska och skicka


Personuppgifter:
Tilltal
Titel
Efternamn  
Förnamn  
Företag
Kundnummer
E-postadress
Telefonnummer
Gata
Husnummer
Ort  
Land
Bli uppringd Ja

Tillbaka

Nyheter och evenemang

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu