Sökförslag

Modern styrteknik för hem och pool

I enlighet med mottot "det är vackrast hemma" lät ett schweiziskt par planera en pool i trädgården när de byggde sitt nya hem. Det här är höjdpunkten: Poolreglersystemet DULCOMARIN® II är ansluten till husets styrsystem och manövreras bekvämt med en surfplatta.

Sluttningsläge? Anslutning? Inga problem alls!

Istället för att spendera flera timmer på ett flygplan för att till slut dela hotellpoolen med många andra människor kan man lika lätt koppla av hemma. Det var så ett schweiziskt par tänkte och de två satte ett mål när de byggde sitt nya hem: Det borde finnas en vacker trädgård med pool som matchar fastighetens moderna utseende. De tekniska komponenterna skulle integreras diskret i omgivningen och vara enkla och centrala att styra. Detta projekt hanterades gemensamt av arkitekten, det anlitade företaget för poolbyggnation samt ägarna. Utmaningen här var tomtens läge i Zürcher Oberland. Först säkrades sluttningen och omgivningen utformades, sedan började installationen av den eleganta poolen i rostfritt stål.

Fakta

  • Pool i rostfritt stål (9,80 x 3,60 x 1,50 m), installerad på privattomt med sluttningsläge
  • Anslutning av poolstyrningen till husets styrsystem
  • Central styrning av alla vattenattraktioner och reglering av vattenkvalitet med hjälp av en surfplatta

Den nyaste tekniken för rent poolvatten

Den inbyggda poolen i rostfritt stål med måtten 9,80 x 3,60 x 1,50 meter är ett schysst alternativ till den konventionella polyesterpoolen. Den placerades i ett stycke i utgrävningsgropen med hjälp av en kran. Sommaren 2017 installerade den berömda Woodtli Schwimmbadtechnik GmbH från Wetzikon inom 14 dagar även de nödvändiga komponenterna för rening och desinfektion av poolvattnet. Specialisterna på Woodtli har förlitat sig på modernaste apparater från ProMinent Dosiertechnik AG för mät- och reglerteknik sedan många år tillbaka. I detta fall användes ett förmonterat dosersystem av typen DULCODOS® Pool med integrerad mät- och reglerenhet DULCOMARIN® II, en slangpump DULCO®flex DF2a för exakt dosering av desinfektionsmedlet samt en kompakt DULCOMETER® för vattenanalys. Med hjälp av CAN-buss är alla komponenter ihopkopplade. DULCOMARIN® II kommunicerar i sin tur också med husets styrsystem.

Den perfekta avkopplingen hemma

Husägarna är mer än nöjda: Komponenterna för vattenrening befinner sig i ett separat teknikrum, inga kablar syns någonstans och alla driftlägen visas tydligt på surfplattan. Motströmssystemet, belysningen, bubbelbänken och pooltaket samt alla hygienparametrar i poolvattnet kontrolleras och styrs centralt. Genom EcoMode på mät- och reglerenheten DULCOMARIN® II och automatisk minskning av cirkulationsförmågan utanför användningstiden sparas energi och driftskostnaderna reduceras. Sammantaget är det en ekonomiskt och ekologiskt övertygande lösning, estetiskt och tekniskt modern. Koppla av och hålla sig i form i den egna poolen - schweizare vet hur man gör det!

  • Harmonisk integration av bassängen i rostfritt stål på tomten
  • Tillförlitlig rening och desinfektion av poolvattnet
  • Alla komponenter befinner sig i ett separat teknikrum
  • Bekväm och central styrning av flera vattenattraktioner via husets styrsystem och appanslutningar
  • Hygieneparametrarna visas överskådligt och kan enkelt kontrolleras med hjälp av en surfplatta
  • Energibesparning tack vare den intelligenta mät- och reglerenheten DULCOMARIN® II

Använda produkter - Modern styrteknik för hem och pool

Kontakta oss

»En partner för all er kemikalie-hantering & vattenbehandling. Tillsammans tar vi fram bästa lösningen för just er.«

+46 31 65 66 00  +47 3221 3130  +45 7872 9630   
Skicka förfrågan   

Stäng formuläret

Din förfrågan

Personuppgifter


Fler produkter +
Bifogad fil Maximal filstorlek 10 MB.
Ladda upp Fler filer

Personuppgifter


Kontrollera dina uppgifter och fyll i alla obligatoriska fält.
*Obligatoriska fält

Granska och skicka


Personuppgifter:
Tilltal
Titel
Efternamn  
Förnamn  
Företag
Kundnummer
E-postadress
Telefonnummer
Gata
Husnummer
Ort  
Land
Bli uppringd Ja

Tillbaka

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu