Sökförslag

I Basel ligger man cool i poolen

Att simma i Rhen i Basel är kult sedan flera år, men trots det inte något som tilltalar alla. I en egen pool däremot kan ett invändningsfritt vatten genereras snabbt och effektivt genom ett kompakt dosersystem DULCODOS® Pool.

Nybyggnation av trädgårdsbassäng

I gränsområdet mellan Schweiz, Tyskland och Frankrike ligger på båda sidor om Rhen den tredje största staden i Schweiz, livliga Basel. En gång om året organiseras där den så kallade Rhensimningen av det schweiziska livräddarsällskapet. Och även om flodens vattenkvalitet numera kan betecknas som god, tack vare noggrann kontroll, föredrar många schweizare hellre en egen pool.

Därför bestämde sig en medborgare på landsbygden runt Basel för att göra om sin trädgård. Planeringen och installationen utfördes av branschföretaget för simbassänger och simbassängsteknik Delta Pool från Biel-Benken, knappt 20 minuters bilfärd från Basels innerstad. Pappa Rolf och sonen Guy Kleiber planerar, bygger, sanerar och underhåller sedan 20 år tillbaka privata pooler och wellnessanläggningar. Alltid enligt devisen: Oavsett vilken storlek en simbassäng har, måste helhetskonceptet stämma.

Grunddata

  • Nybyggnation av en privatpool på 9,0 x 3,5 m i en befintlig trädgård
  • Komplettlösning DULCODOS® Pool Comfort för en säker desinficering
  • Raskt genomfört projekt och snabb installation

Kostnadseffektiv teknik för små

Ett helautomatiskt dosersystem från produktserien DULCODOS® Pool, som ProMinent har utformat speciellt för en enkel och snabb användning i privata och offentliga simbassänger, är den perfekta lösningen för denna uppgift. Rolf Kleiber är begeistrad inför denna förmonterade komplettlösning, som finns i fyra olika utformningar. Han har redan installerat flera av dem med lyckat resultat och kan därför utan problem besöka en befintlig poolanläggning tillsammans med sina kunder från Basels landsbygd.

Därefter inleddes planringen för den nya simbassängen med måtten 9,0 x 3,5 m för inbyggnad i trädgården. Hela projektet fram till idrifttagande genomfördes på tre månader under 2016, byggnationen av poolen tog knappt en och en halv månad. I en handvändning hade Delta Pool också byggt in det anslutningsfärdiga mät-, regler- och dosersystemet DULCODOS® Pool Comfort med en slangpump DULCO®flex DF4a för dosering av flockningsmedel.

Kristallklart vatten, bekväm styrning

Den moderna två-kanal-reglerenheten DULCOMETER® diaLog DACa övervakar helautomatiskt att i lagstiftningen angivna hygienparametrar som pH-värde och klor hålls konstanta. DULCODOS® Pool Comfort doserar desinfektionsmedlet exakt och möjliggör en mycket hög vattenkvalitet med minimal kemikalieanvändning. Anläggningen är ansluten till internet och möjliggör för användaren att ha en bekväm fjärrövervakning av sin pool vid datorn.

Det installerade dosersystemet DULCODOS® Pool Comfort visar att behandlingen av simbassängvatten i små pooler kan genomföras precis lika effektivt och tillförlitligt som i offentliga bad. Och att en sådan komplettlösning arbetar ekonomiskt och miljövänligt.

  • DULCODOS® Pool Comfort för kostnadseffektiv vattenbehandling i en privatpool
  • Optimal vattenkvalitet tack vare exakt dosering av desinfektions- och flockningsmedel
  • Säker drift och bekväm övervakning vid PC via internetförbindelse

Använda produkter - I Basel ligger man cool i poolen

Kontakta oss

»En partner för all er kemikalie-hantering & vattenbehandling. Tillsammans tar vi fram bästa lösningen för just er.«

+46 31 65 66 00  +47 3221 3130  +45 7872 9630   
Skicka förfrågan   

Stäng formuläret

Din förfrågan

Personuppgifter


Fler produkter +
Bifogad fil Maximal filstorlek 10 MB.
Ladda upp Fler filer

Personuppgifter


Kontrollera dina uppgifter och fyll i alla obligatoriska fält.
*Obligatoriska fält

Granska och skicka


Personuppgifter:
Tilltal
Titel
Efternamn  
Förnamn  
Företag
Kundnummer
E-postadress
Telefonnummer
Gata
Husnummer
Ort  
Land
Bli uppringd Ja

Tillbaka

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu