Sökförslag

Slangdoserpump DULCO flex Control - DFXa - Utökat kapacitetsområde

Februari 2021

Prominent utökar kapacitetsområdet för DULCO flex Control – DFAx till 65 l/h vid upp till 7 bar mottryck och kompletterar därmed produktfamiljen slangdoserpumpar. För mindre doseringsmängder erbjuds en speciell variant.

Slangdoserpumpen DULCO flex Control - DFXa erbjuds i tre varianter: För dosering av 6 ml/h till 18 l/h (5 bar), 10 ml/h till 30 l/h (7 bar) och 22 ml/h till 65 l/h (5 bar). Nya varianten med 18 l/h lämpar sig exempelvis vid dosering av få ml/h med hög precision.

Gemensamt för alla pumpar är att rotorns varvtal är måttligt även vid maximalt flöde med 100 v/min. Detta varvtal reducerar antalet ihoptryckningar och förlänger på så sätt slangens livslängd avsevärt. I allmänhet bör man vid dimensioneringen gå efter mottot "så stor som möjligt". Det breda reglerområdet på 1:3 000 möjliggör mycket långsamma varvtal. På detta sätt kan livslängden förlängas ytterligare. Passande slangmaterial och pumpdimensionering optimerad för den aktuella användningen sörjer för långa serviceintervall. Antalet produktionsavbrott eller slangbytesprocesser blir på så sätt betydligt lägre.

Slangen byts snabbt och okomplicerat helt utan verktyg, vilket möjliggörs genom en kombination av ett patenterat doserhuvud och en slangbytesprocess som är programmerad i användargränssnittet. På displayen får användaren exakta instruktioner för de enskilda arbetsstegen, vilket förhindrar användningsfel och sparar kostnader.

Slangdoserpumpen lämpar sig särskilt väl för dosering av förgasande, abrasiva, skjuvningskänsliga och högviskösa vätskor. Resultat från omfattande tester intygar: DFXa doserar utan problem medier med en viskositet på upp till 200 000 mPas!

Vid så hög viskositet överträffar slangdoserpumpar tydligt membrandoserpumpar.

Det intuitiva användargränssnittet som redan används i ProMinents membrandoserpumpar säkerställer en enkel användning. Det är identiskt för alla ProMinent-serier.

Precis som andra doserpumpar från ProMinent kan även DFXa på bara några få minuter anslutas till den webbaserade plattformen för vätskehantering DULCOnneX. Med denna molnbaserade lösning kan doseringsprocesserna övervakas i realtid, stilleståndstider undvikas och helautomatiska rapporter tas fram. Alla uppgifter som krävs för en optimal styrning av anläggningen är digitalt sammankopplade och sörjer för problemfria processer.

Passande produkter

Kontakta oss

»En partner för all er kemikalie-hantering & vattenbehandling. Tillsammans tar vi fram bästa lösningen för just er.«

+46 31 65 66 00  +47 3221 3130  +45 7872 9630   
Skicka förfrågan   

Stäng formuläret

Din förfrågan

Personuppgifter


Bifogad fil Maximal filstorlek 10 MB.
Ladda upp Fler filer

Personuppgifter


Kontrollera dina uppgifter och fyll i alla obligatoriska fält.
*Obligatoriska fält

Granska och skicka


Personuppgifter:
Tilltal
Titel
Efternamn  
Förnamn  
Företag
Kundnummer
E-postadress
Telefonnummer
Gata
Husnummer
Ort  
Land
Bli uppringd Ja

Tillbaka

Nyheter och evenemang

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu