Sökförslag

DULCOMARIN® II stöder räkodling i Brasilien

Odling av havsdjur är krävande eftersom vattenkvaliteten ständigt måste kontrolleras för att undvika sjukdomar. Den effektstarka mät- och reglerenheten DULCOMARIN II är bäst lämpad för en sådan känslig användning.

Konstant övervakning av odlingen

Centrum för räkodlingen ligger i nordöstra Brasilien. Delstaten Rio Grande do Norte har en kustlinje på över 400 kilometer, ett gigantiskt nätverk av färskvattenreservoarer för att generera energi från vattenkraft och ett permanent varmt klimat - goda förutsättningar för bosättningen av olika vattenkulturer. Cirka 40 procent av Brasiliens totala räkproduktion, vilket motsvarar ungefär 30 000 ton varje år, härstammar från odlingsanläggningar i olika storlekar i Rio Grande do Norte. Nästan hela produktionsvolymen säljs på den inhemska marknaden. Ett företag från regionen letade efter en lösning för kontinuerlig övervakning och exakt mätning av vattenparametrarna syre och temperatur under odlingsprocessen. Dessutom skulle en visualisering ske centralt på datorn.

Grunddata

 • 25 procent av räkorna som odlas i världen kommer från Sydamerika
 • Odling av cirka 80 000 ton räkor per år i vattenkulturer i Brasilien

Pålitlig kontroll av vattenparametrarna

Den regionala handelsagenturen för ProMinent, företaget från Natal som är specialiserat på vattenberedning, har använt ProMinent-produkter inom mät- och reglertekniken i cirka fem år. Vid talrika projekt med en mängd olika krav har komponenternas representant konstaterat en hög kvalitet och pålitlighet samt en utmärkt prestanda i jämförelse med konkurrerande produkter. Därför presenterade han det kraftfulla mät- och regleringssystemet DULCOMARIN® II för odlingsföretaget. De olika mätalternativen och anslutningen till datorn övertygade slutkunderna. Efter tilldelning av kontraktet installerades DULCOMARIN® II inom två dagar. Apparaten mäter och kontrolleras endast vattenparametrar, pH-värde, syrelösning och grumling dygnet runt. Dessförinnan var en anställd tvungen att genomföra mätningen varje timme. All data skickas till den centrala datorn i realtid.

Uppspelta räkor, nöjda kunder

Med den automatiserade kontrollen av vattenparametrarna har larvdödligheten drastiskt minskat och produktionshastigheten för hälsosamma räkor har ökat. Även den höga finansiella förlusten som uppkom tillsammans med detta har minskat avsevärt. Optimeringen av odlingsprocessen genom kontinuerlig övervakning och central visualisering ger ett verkligt mervärde för vattenkulturdriften. Genom den tydliga förbättringen av vattenkvaliteten ökar samtidigt räkornas kvalitet och därmed försäljningspriserna som kan uppnås på marknaden. Alla pluspunkter som har lett till en utomordentlig kundnöjdhet med avseende på funktionalitet och prestanda på installerade mät- och regleringssystem från ProMinent. Den kundorienterade rådgivningen och snabba leveransen av DULCOMARIN® II genom den lokala handelspartnern Natalhidro har ytterligare förstärkt slutkundens positiva bedömning.

 • Mycket bra erfarenhet av pålitlighet, livslängd och kvalitet på ProMinent-produkter
 • Automatisk exakt mätning och kontinuerlig övervakning av vattenparametrarna med DULCOMARIN® II
 • Visualisering av mätresultaten centralt på datorn
 • Konstant bra vattenkvalitet minskar avsevärt dödligheten i räkodlingarna
 • Användning av DULCOMARIN® II optimerar hela processen och minskar avsevärt finansiella förluster

Använda produkter - DULCOMARIN® II stöder räkodling i Brasilien

 • Mätningar av pH-värde med DULCOTEST-sensorer: Exakta, tillförlitliga och applikationsanpassade mätvärden i realtid. Tack vare precisa mätvärden kan kemiska processer styras, regleras och kontrolleras.

  Läs mer
 • Brett användbar sensor för mätning av löst syre i vattnet från 0,1 ppm till syremättnad. För montering i standarddykrör eller procesströmmens bypassledning. Användning i aktiveringsbassänger i reningsverk, vattenverk, vid fiskodling eller för övervakning av ytvatten. Minimalt underhållsbehov tack vare optisk mätprincip.

  Läs mer
 • Temperaturmätning med DULCOTEST-sensorer: Kan användas för direkt temperaturbestämning eller för temperaturkompensering vid mätning av pH-värde, fluoridvärde, konduktivitet, klordioxidvärde eller väteperoxidvärde.

  Läs mer
 • Letar du efter en enkel mät- och reglerenhet för vattenanalys? Som är enkel att använda och på vilken du kan välja mellan alla vanliga mätstorheter per kanal? Den finns: vår allrounder DULCOMETER diaLog DACb! Dessutom är den Ethernet-/LAN-kompatibel och kan integreras optimalt i befintliga nätverk.

  Läs mer

Kontakta oss

»En partner för all er kemikalie-hantering & vattenbehandling. Tillsammans tar vi fram bästa lösningen för just er.«

+46 31 65 66 00  +47 3221 3130  +45 7872 9630   
Skicka förfrågan   

Stäng formuläret

Din förfrågan

Personuppgifter


Fler produkter +
Bifogad fil Maximal filstorlek 10 MB.
Ladda upp Fler filer

Personuppgifter


Kontrollera dina uppgifter och fyll i alla obligatoriska fält.
*Obligatoriska fält

Granska och skicka


Personuppgifter:
Tilltal
Titel
Efternamn  
Förnamn  
Företag
Kundnummer
E-postadress
Telefonnummer
Gata
Husnummer
Ort  
Land
Bli uppringd Ja

Tillbaka

Fler exempel ur praktiken inom denna bransch

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu