Sökförslag

Nummer ett vid vattendesinfektion: OZONFILT® OZVa

Bordsvatten är mycket populärt i Mexiko. Därför finns det behov av hygieniskt rena påfyllningssystem och pålitliga flasktvättanläggningar. En av den ledande tillverkaren av bordsvatten planerade att omforma CIP-processen. Därför använder Bonafont OZONFILT® OZVa för desinfektionen – och sparar både tid och pengar.

Färre kemikalier, större hållbarhet

Varumärket Bonafont® har tillhört Danone Group sedan 1996 och är ledande tillverkare av bordsvatten i Mexiko. Mer än 4 500 anställda arbetar i fem produktionsanläggningar, inklusive den nya fabriken i Cuautitlan i norra Mexico City som grundades 2017. I Mexiko fylls och säljs vanligtvis dricksvattnet för hushållen i 20 liter-vattengalons – Bonafont®:s marknadsandel uppgår till 47 %. Enligt företagets hållbarhetsstrategi skulle CIP-processen ändras, de befintliga anläggningarna integreras och en lösning för att minska kemikalieanvändningen skulle hittas. På grund av den positiva erfarenheten med användning av ProMinent-utrustning i fabriken Toluca fick ProMinent Fluids de Mexico i uppdrag att även genomföra detta projekt.

Grunddata

  • Påfyllning av bordsvatten i PET-flaskor med innehåll från 250 ml till 6 l och 20 liter-vattengaslons hos ledande mexikanska producenter
  • Integration av befintliga CIP-moduler i nya desinfektionsprocess med ett ozongenereringssystem OZONFILT® OZVa
  • Ny installation är en del av företagets hållbarhetsstrategi

Generera ozon, men smidigt!

ProMinent fick en knapp tidlucka på fyra månader för att planera och genomföra projektet. Denna riktlinje möttes och den nya anläggningen togs i drift i april 2017. CIP-kretsloppet i fabriken Cuautitlan är utformat för totalt fem fyllningslinjer. Den nyinstallerade OZONFILT® OZVa skapar 90 g/h högrent ozon, som levereras till de tre vattentankarna på 10 m via tre separata och ventilstyrda ledningar3. Ett ytterst effektivt blandningssystem i varje tank gör så att nödvändig koncentration på 2 ppm uppnås inom endast 15 till 30 sekunder. Anläggningar med vanliga blandningsmetoder behöver cirka 10 minuter för att göra detta. Det ozoniserade vattnet används sedan till såväl flaskrengöring som desinfektion under CIP-processen, som därmed sker nästan helt utan kemikalier.

Uppdrag slutfört, nöjda kunder

Bonafont är mycket nöjd med det utmärkta samarbetet med ProMinent Fluids de Mexico och den installerade lösningen. Den flexibla användningen av ozongenereringsanläggningen med dess kraftfulla generator och det effektiva blandningssystemet övertygar i den löpande driften. Även den önskade integreringen av de tre befintliga CIP-modulerna med hjälp av det know-how som hade erhållits från anläggningen i fabriken Toluca genomfördes. Med OZONFILT® OZVa har det mexikanska företaget uppnått sitt mål att göra produktionsprocessen hållbarare och så kemikaliefri som möjligt. Därutöver uppvisar den nya anläggningen och det optimerade CIP-kretsloppet positiva finansiella och operativa effekter för hela produktionsförloppet.

  • Kortsiktig realisering inom avtalad tid
  • Friktionsfri projektavveckling inklusive integration av befintlig utrustning
  • Snabb och exakt ozongenerering med effektivt blandningssystem
  • Minskning av kemikalieförbrukning och därigenom minskade driftkostnader
  • Ökning av den operativa effektiviteten genom optimering av CIP-processen och därmed hela produktionsförloppet

Kontakta oss

»En partner för all er kemikalie-hantering & vattenbehandling. Tillsammans tar vi fram bästa lösningen för just er.«

+46 31 65 66 00  +47 3221 3130  +45 7872 9630   
Skicka förfrågan   

Stäng formuläret

Din förfrågan

Personuppgifter


Fler produkter +
Bifogad fil Maximal filstorlek 10 MB.
Ladda upp Fler filer

Personuppgifter


Kontrollera dina uppgifter och fyll i alla obligatoriska fält.
*Obligatoriska fält

Granska och skicka


Personuppgifter:
Tilltal
Titel
Efternamn  
Förnamn  
Företag
Kundnummer
E-postadress
Telefonnummer
Gata
Husnummer
Ort  
Land
Bli uppringd Ja

Tillbaka

Fler exempel ur praktiken inom denna bransch

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu