Sökförslag

Gör kallt av varmt – reglerad flaskkylning

Hos konsumenten hamnar juicen färsk på bordet. Därför är flaskhygien det absolut viktigaste vid tappningen. En av de största kinesiska livsmedelstillverkarna använder därför mät- och reglerteknik från ProMinent.

Tillförlitlig kontroll av vattenparametrar

Uni-President Enterprises Corp. är Kinas största tillverkare av juice och har sitt säte i hamnstaden Tainan, Taiwans femte största stad. I år firar företaget som sysselsätter över 5 000 medarbetare sitt 50-årsjubileum. Förutom juice tillverkas och distribueras mjölk, nudlar, bröd, hälsokost och andra livsmedel globalt.

I samband med att företaget utökade sin tappningskapacitet behövde företaget tillförlitlig mät- och reglerteknik. Under tappningen når juiceflaskorna nämligen en temperatur på mellan 70 och 80 ºC. Därefter måste de kylas ned till omgivningstemperatur igen och ytorna desinficeras. Tack vare en mångårig affärsrelation föll valet på beprövade kvalitetsprodukter från ProMinent för att övervaka de nödvändiga vattenparametrarna.

Grunddata

  • Säker övervakning och styrning av vattenparametrar för desinficering och kylning av PET- och glasflaskor med hjälp av en regelkrets
  • Kontinuerlig mätning av klor och samtidig registrering av pH-värdet
  • Användning av kraftfulla sensorer i smutsigt vatten, vid höga temperaturer på upp till 80 °C och pH-värden på upp till 9,5 pH.

Intelligenta sensorer för anspråksfulla uppgifter

Efter tappningen av juicen körs flaskorna genom en anläggning i två steg: Under första steget sprayas flaskorna med en kyl- och desinficeringslösning som håller 45 °C, och under det andra ytterligare en gång med en 32-gradig lösning. Det kyl- och desinficeringsvatten som sprayas samlas upp och leds till en uppsamlingstank, där klor tillsätts för att lösningen ska kunna återanvändas.

Vid denna process används följande produkter från ProMinent för att kunna uppfylla de nödvändiga vattenparametrarna: Två reglerenheter dialog DACa , med vardera en kanal för klormätning och en kanal för registrering av pH-värdet; temperaturkompenserade klorsensorer av typen DULCOTEST® CBR1-mA för användning i smutsigt vatten och vid höga pH-värden på upp till 9,5 pH; pH-sensorer av typen PHER-112 SE för användning vid höga temperaturer på upp till 80 °C och tryck på upp till 6 bar. Även kloret som behövs doseras med hög precision med pumpar från ProMinent.

Kylda flaskor, rengjorda flaskor

Med tvåkanals-reglerenheten dialog DACa och de robusta sensorerna från ProMinent säkerställs kontinuerligt en optimal desinficering och kylning av flaskorna. Vid det här laget använder Uni-President Enterprises Corp. 70 stycken av dessa mät- och reglersystem i sin tappningsanläggning. Dessutom möjliggör anslutning av en PLC-styrning central kontroll från kontrollrummet. Kort sagt: en ren och effektiv lösning!

  • Optimal desinficering och kylning av flaskor
  • Tillförlitlig styrning och reglering av klorkoncentrationen
  • Kontinuerlig övervakning och korrigering av pH-värdet
  • Enkel installation och integrering i befintliga anläggningar

Använda produkter - Gör kallt av varmt – reglerad flaskkylning

Kontakta oss

»En partner för all er kemikalie-hantering & vattenbehandling. Tillsammans tar vi fram bästa lösningen för just er.«

+46 31 65 66 00  +47 3221 3130  +45 7872 9630   
Skicka förfrågan   

Stäng formuläret

Din förfrågan

Personuppgifter


Fler produkter +
Bifogad fil Maximal filstorlek 10 MB.
Ladda upp Fler filer

Personuppgifter


Kontrollera dina uppgifter och fyll i alla obligatoriska fält.
*Obligatoriska fält

Granska och skicka


Personuppgifter:
Tilltal
Titel
Efternamn  
Förnamn  
Företag
Kundnummer
E-postadress
Telefonnummer
Gata
Husnummer
Ort  
Land
Bli uppringd Ja

Tillbaka

Fler exempel ur praktiken inom denna bransch

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu