Sökförslag

Bello Zon® CDLb sörjer för rent dricksvatten

Dricksvattnet är den avgörande faktorn för nyttodjurens hälsa och prestation. Det är därför som en belgisk grisuppfödare använder beprövad och ekonomisk desinfektionsteknik från ProMinent vid vattenbehandling.

Ny, bättre, mer professionell

På grund av en expansion och önskemålet om professionalisering engagerade en belgisk svinuppfödare det specialiserade företaget Indufarm N.V. Projektets mål var en förbättrad och ekonomisk rening av dricksvattnet för de cirka 9 000 djuren. Indufarm N.V. från Ruiselede i Flandern är en lösningsleverantör för svin-, fjäderfä- och nötkreaturuppfödare. Inom doseringstekniken har experterna sedan flera år tillbaka uteslutande arbetat med ProMinent Belgien. Tack vare den positiva erfarenheten med tidigare levererade produkter satsade man än en gång på ProMinents kompetens: exakta doseringspumpar, beprövad systemteknik och korrekt mätning och dokumentation av vattenparametrarna avgjorde saken. Dricksvatten är visserligen inte föremål för några lagstadgade krav som kan jämföras med dricksvatten för människor, men en lämplig kvalitet är absolut avgörande för djurens välbefinnande och säker livsmedelsproduktion som är förknippad med den.

Grunddata

  • Behandling av dricksvatten för grisuppfödare med 9 000 djur
  • Vattendesinfektion med klordioxidanläggningen Bello Zon®CDLb
  • Behandlad vattenmängd per dag: 50-60 m3
  • Dosering av verksamma ämnen och desinfektionslösning med gamma/X-pumpar

Tillförlitlig desinfektion med Bello Zon®CDLb

I april 2019, efter en veckas installation från Indufarm N.V. och andra involverade specialistföretags sida, startade det nya systemet för behandlingen av dricksvattnet tillsammans med ProMinent Belgien. Leveransomfånget består av följande komponenter: klordioxidanläggningen Bello Zon®CDLb (12 g/h) för vattendesinfektion: magnet-membrandoserpumpar gamma/ X typ 1602, en typ 1604 för pH-värdesreglering (försurning), en typ 0708 med självavluftande doserhuvud utan bypass samt en gamma/ X typ 0424 för dosering av läkemedel. Dessutom installerades tre UV-aggregat av typen LP med olika starka Vario-Flux-högprestandalampor bland annat för kemikaliefri desinfektion av vattentanken. En mät- och reglerenhet, DULCOMETER®diaLog DACb styr alla vattenparametrar och används i synnerhet för att hålla ett stabilt pH-värde som kontinuerligt mäts med en pH-sensor. Alla komponenter är anslutna via DULCOnneX gateway: Användaren drar därmed nytta av all information från installerade enheter och anläggningar med direkt fjärråtkomst via Smartphone, surfplatta eller dator.

Friska djur ger produkter av hög kvalitet

Vid djuruppfödning är samspelet mellan flera faktorer i hälsokedjan såsom hygien, kosttillskott, verksamma ämnen, funktionssäkerhet hos dricksvattentekniken och vattenbehandling avgörande. Genom att installera ProMinent-komponenterna regleras pH-värdet på ett tillförlitligt sätt inom det önskade området, påfyllningsbehållarens svaga punkt desinficeras säkert med UV-lamporna. En minskad halt av verksamma ämnen och en reducerad bakteriebelastningen säkerställer därmed den nödvändiga biologiska och fysikkemiska kvaliteten på dricksvattnet. Ägaren av denna svinavel är fullständigt tillfreds med det nya systemet och möjligheterna för professionell övervakning och kontroll som är förknippade med detta. Den problemfria projekthanteringen av Indufarm N.V. och dess partners, den högkvalitativa utrustningen och supporten från ProMinent Belgien är ytterligare pluspunkter. Rent och oklanderligt dricksvatten - ett måste inom aveln och ett grundläggande krav för friska djur.

  • Professionell vattenbehandling med klordioxidanläggningen Bello <Zon®CDLb
  • Lägre driftskostnader tack vare minimal användning av kemikalier
  • Exakt dosering av desinfektionslösningar och nödvändiga läkemedel med toppmoderna magnet-membrandoserpumpar gamma/ X
  • Kontinuerlig mätning av vattenparametrar och övervakning av pH-värdet garanterar lämplig dricksvattenkvalitet och därmed överensstämmelse med EU-förordningar
  • Tvärbindning av alla komponenter med DULCOnneX möjliggör användarvänlig styrning, övervakning och dokumentation av all mätdata

Använda produkter - Bello Zon® CDLb sörjer för rent dricksvatten

Kontakta oss

»En partner för all er kemikalie-hantering & vattenbehandling. Tillsammans tar vi fram bästa lösningen för just er.«

+46 31 65 66 00  +47 3221 3130  +45 7872 9630   
Skicka förfrågan   

Stäng formuläret

Din förfrågan

Personuppgifter


Fler produkter +
Bifogad fil Maximal filstorlek 10 MB.
Ladda upp Fler filer

Personuppgifter


Kontrollera dina uppgifter och fyll i alla obligatoriska fält.
*Obligatoriska fält

Granska och skicka


Personuppgifter:
Tilltal
Titel
Efternamn  
Förnamn  
Företag
Kundnummer
E-postadress
Telefonnummer
Gata
Husnummer
Ort  
Land
Bli uppringd Ja

Tillbaka

Fler exempel ur praktiken inom denna bransch

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu