Sökförslag

Kungälvs kommun löste miljöproblem med dubbelmantlade tankar

Kemikalietankarna i reningsverken måste vallas in. Miljöenhetens krav var entydiga, man var tvungen att göra något åt riskerna för läckage. ProMinent satt på lösningen.

Kommunens tre egna reningsverk måste vallas in av miljöskäl

Det var år 2008 som Miljöenheten i Kungälv kom med ett åläggande om att kemikalietankarna i kommunens tre egna reningsverk måste vallas in av miljöskäl. Det gav drifttekniker Jan-Åke Ambjörnsson något att tänka på. Men tack vare att han just då träffade ProMinent på VA-mässan i Göteborg kunde man snabbt och enkelt lösa problemen och tillgodo se alla miljömässiga krav.

Att valla in hade blivit en både dyrbar och tidsödande process, inte minst med tanke på att vi talar om tre anläggningar – Marstrand, Kode och Diseröd, kommenterar Jan-Åke Ambjörnsson. (Avloppsvattnet från Kungälv pumpas till Gryaabs anläggning i Göteborg där det renas.)

Nyckeldata

  • Marstrand
  • Kode
  • Diseröd

Klockren lösning

På mässan såg han ProMinents lösning – tankar med dubbla mantlar. Istället för att valla in de befintliga kemikalietankarna var det betydligt enklare att helt enkelt ersätta dem med tankarna från ProMinent, dimensionerade för 13 kubikmeter – som dessutom passade perfekt i storlek.

Dubbelmantlingen ger samma skydd som invallningen. Det var en klockren lösning, anser Jan-Åke Ambjörnsson.

Man gick ett steg längre för att optimera driften genom att samtidigt investera i tre vakuumpumpar, vilket var helt nytt för den här typen av verksamhet.

Jag var lite skeptisk till en början, men insåg att det var värt att pröva, något jag inte ångrar idag. Alternativet hade varit att anlägga en dagtank plus ytterligare en pump. Det hade fått kostnaderna att skena. Nu slapp vi hela den biten.

Ett doserskåp med en Deltapump fullbordar investeringen som gjordes 2009.

Genom att kalibrera pumpen kan vi se exakt hur många liter kemikalier vi doserar timme för timme. Dessutom har hela anläggningen hittills varit i stort sett underhållsfri, säger en mycket nöjd Jan-Åke Ambjörnsson.

Kontakta oss

»En partner för all er kemikalie-hantering & vattenbehandling. Tillsammans tar vi fram bästa lösningen för just er.«

+46 31 65 66 00  +47 3221 3130  +45 7872 9630   
Skicka förfrågan   

Stäng formuläret

Din förfrågan

Personuppgifter


Fler produkter +
Bifogad fil Maximal filstorlek 10 MB.
Ladda upp Fler filer

Personuppgifter


Kontrollera dina uppgifter och fyll i alla obligatoriska fält.
*Obligatoriska fält

Granska och skicka


Personuppgifter:
Tilltal
Titel
Efternamn  
Förnamn  
Företag
Kundnummer
E-postadress
Telefonnummer
Gata
Husnummer
Ort  
Land
Bli uppringd Ja

Tillbaka

Fler exempel ur praktiken inom denna bransch

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu