Sökförslag

Fläckfritt tvättresultat – med

En fordonstvätt med WashTecs lösning, osmos-anläggning i sköljsteget, får inte bara återkommande nöjda kunder utan även kunder som rekommenderar biltvätten p g a tvättresultatets wow-effekt: en skinande bil utan kalk- och saltfläckar på lacken!

Miljövänlig biltvätt

Globala tyska företaget WashTec GmbH, representeras av Pamaco Totalservice AB i Sverige, har 30 års erfarenhet av vattenreningssystem för fordonstvättar och har miljöengagemang och biologisk spillvattenlösning i fokus.

Tillåtelsen av färskvattenförbrukning per biltvätt är 100 liter och en ”extra allt”-anläggning från oss förbrukar ca 90 liter per tvätt, informerar Andreas Alshamn, säljansvarig för Västra Sverige på Pamaco.

Det är en snabb återbetalning för deras kunder då 75 % av spillvattnet återvinns via deras biologiska reningssteg, vilket i sin tur innebär en vattenbesparing på upp till 95 % totalt. Att Osmos-vatten ger klockrent resultat vid fordonstvätt är inget nytt, Pamaco har sålt in det under 10-15 års tid. Men de har tidigare tyvärr haft lite problem med deras underleverantörer, bl a med att få tag på reservdelar.

Nyckeldata

  • Osmos-anläggning
  • Avhärdningsfilter
  • Doserbehållare

”Plug and play”-enhet

Viktigt var att osmos-utrustningen enkelt skulle gå att installera på alla befintliga anläggningar då det ofta är trångt i maskinrummen. En ECO PRO osmos-anläggning tar inte mycket plats och är en ”Plug and Play”-enhet där endast vatten och el behöver kopplas in. Själva installationen utförs av Pamacos installatörer, som integrerar den i övrig fordonstvättsutrustning.

Osmos-vatten innebär bl a bättre torkresultat tack vare väldigt små kalkfria vattendroppar i sköljsteget samt förändrad ytspänning så att vattnet lättare rinner av i torksteget. Innan osmos-aggregatet sitter ett avhärdningsfilter som avkalkar vattnet. Beroende på vattnets hårdhet så är förbrukningen bara 1-4 säckar/år. Så liten är åtgång trots 100 tvättar/dag. Ett Osmos-filter är i sig underhållsfritt men varje år skall smuts- och kolfilter bytas på utrustningen. Något som Pamaco säljer in i ett årliga serviceavtal.

Inga kalkfläckar

Peter Vikander, ägare till Statoil-macken på Vänersborgsvägen Alingsås råkar gå förbi under intervjun och utbrister: Löjligt bra med osmos-vatten. Tack vare osmosvatten blir det inga kalkfläckar – aldrig mer! Det kör ca 100 bilar per dag genom min tvätt, och kunderna erbjuds ett brett program, allt från enkel tvätt till tvätt med bl a avfettning, dubbel vaxpolering och hjultvätt. Och det bästa är att utrustningen är helt underhållsfri! Det går ju inte ens åt något salt.

Vi passar på att tvätta vår servicebil med ett värsting-program. Resultatet blir en tidigare väldigt smutsiga bil som kommer ut som ny. Av vita kalkfläckar finns inga spår!

Kontakta oss

»En partner för all er kemikalie-hantering & vattenbehandling. Tillsammans tar vi fram bästa lösningen för just er.«

+46 31 65 66 00  +47 3221 3130  +45 7872 9630   
Skicka förfrågan   

Stäng formuläret

Din förfrågan

Personuppgifter


Fler produkter +
Bifogad fil Maximal filstorlek 10 MB.
Ladda upp Fler filer

Personuppgifter


Kontrollera dina uppgifter och fyll i alla obligatoriska fält.
*Obligatoriska fält

Granska och skicka


Personuppgifter:
Tilltal
Titel
Efternamn  
Förnamn  
Företag
Kundnummer
E-postadress
Telefonnummer
Gata
Husnummer
Ort  
Land
Bli uppringd Ja

Tillbaka

Fler exempel ur praktiken inom denna bransch

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu