Sökförslag

Modern bryggningsteknik för en efterlängtad after ski-öl

Alpin klättring och skidåkning – det är det turisterna i österrikiska Zillertal vill ha. Men hur många vet att Tyrolens äldsta privatbryggeri med tillhörande toppmodernt brygghus ligger i den lilla orten Zell?

Brygga öl för turismen

Zell am Ziller med sina drygt 1 800 invånare ligger en timme med bil från Innsbruck. År 1500 grundades Tyrolens äldsta bryggeri här, som vid det här laget heter Zillertal Bier GmbH. Företaget är ett regionalt bryggeri som levererar ölspecialiteter inom en radie av 10 mil. 85 procent av avsättningen på 60 000 hektoliter går till restaurangbranschen, två tredjedelar tappas på fat och en tredjedel på flaska. Regionen lever på turismen och framför allt i december till april strömmar skid- och snowboardfantaster till de snötäckta alperna här. Under den här perioden säljer Zillertaler Bier GmbH runt 55 procent av sin årliga omsättning.

Grunddata

  • Årlig ölproduktion på ca 60 000 hektoliter öl
  • Bryggvatten: kristallklart källvatten
  • Bekväm, helautomatisk rening genom CIP-fördelare
  • Jämfört med det gamla bryggeriet sparar det helautomatiserade nya brygghuset mer än 30 procent värme och över 34 procent ström, sett till kall vört.

En stark partner, kraftfull teknik

Sedan mitten av 2013 brygger man nu sin öl uteslutande i det nybyggda brygghuset Steinecker, som har konstruerats av Krones AG i Neutrabling.

Fokus ligger på energieffektiv bryggning genom att återvinna den termiska energin i bryggprocessen. Vid förfarandet EquiThermi, utvecklat av Krones Steinacker, kombineras värmebehovet vid mäskningen med värmeöverskottet från vörtkylningen och sörjer på så sätt för en effektiv energianvändning i brygghuset och ett betydligt lägre behov av primärenergi.

Som mångårig samarbetspartner till det välrenommerade företaget Krones AG är även ProMinent GmbH delaktig i bryggtekniken och därmed i processen att ta fram slutprodukter av optimal kvalitet. Experterna från Heidelberg har levererat en tillsatsstation med två behållare inklusive rörverk och två doserstationer, standardiserade enligt Krones specifikationer. Anläggningarna är utformade som konsoler för väggmontering med integrerat dropptråg, och utrustade med de robusta motor-membrandoserpumparna Sigma/ 2 i grundutförande. Pumparna kan ställas in manuellt via slaglängd och är konstruerade för ett maximalt flöde på 130 l/h vid ett mottryck på 10 bar. De garanterar tack vare patenterat flerskikts-säkerhetsmembran med optisk signalering och integrerad överströmningsventil som skydd mot överbelastning en ytterst hög processäkerhet.

En öl för alla smaker

Zillertaler Bier GmbH:s helautomatiserade brygghus, där de manuella uppgifterna är begränsade till laboratoriearbete och till att lägga in humlepelletsen, är dimensionerat för tio satser per dag. Tio olika sorters öl bryggs och förädlas till 13 olika ölsorter och blanddrycker med öl, bland annat pilsner, veteöl, mörk veteöl, märzenöl, mörkt och ljust öl. Så törstiga turister och skidåkare behöver bara ställa sig en enda fråga: Vilken ska jag välja? Och så: Skål!

Kontakta oss

»En partner för all er kemikalie-hantering & vattenbehandling. Tillsammans tar vi fram bästa lösningen för just er.«

+46 31 65 66 00  +47 3221 3130  +45 7872 9630   
Skicka förfrågan   

Stäng formuläret

Din förfrågan

Personuppgifter


Fler produkter +
Bifogad fil Maximal filstorlek 10 MB.
Ladda upp Fler filer

Personuppgifter


Kontrollera dina uppgifter och fyll i alla obligatoriska fält.
*Obligatoriska fält

Granska och skicka


Personuppgifter:
Tilltal
Titel
Efternamn  
Förnamn  
Företag
Kundnummer
E-postadress
Telefonnummer
Gata
Husnummer
Ort  
Land
Bli uppringd Ja

Tillbaka

Fler exempel ur praktiken inom denna bransch

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu