Sökförslag

Framgångsrik ölbryggning i Brasilien

Sedan mitten av 2014 drivs två nya bryggerier utrustade med toppmodern teknik från världsmästarnas land i nordöstra Brasilien. Krones AB levererade båda komplettanläggningarna inklusive lagrings- och doserteknik för kemikalier från ProMinent.

Rekordkapacitet?

Sedan mitten av 2014 brygger man öl i närheten av städerna Salvador da Bahia och Recife, i två moderna bryggerier som tillhör Brasiliens näst största bryggerikoncern. Kapaciteten på bryggerierna uppgår till imponerande sex miljoner hektoliter. Som nybyggnadsprojekt i detta gröna land levererades och installerades de båda nyckelfärdiga komplettanläggningarna från brygghus till tappning av Krones AG från Neutraubling. Tack vare en rad tidigare gemensamma projekt bestämde sig både Krones AB och den brasilianska tillverkaren för att vända sig till ProMinent som tillförlitlig leverantör av lagrings- och dosertekniken för de nödvändiga kemikalierna.

Grunddata

  • Nybyggnadsprojekt i Brasilien
  • Produktion av 12 miljoner hektoliter öl vid två kompletta bryggerier
  • Leverans av all teknik för dosering av kemikalier

Doserteknik för högsta kvalitetskrav

På kort tid installerades och justerades all doserteknik av ProMinent-experter på de två identiska bryggerierna vid de båda anläggningarna Alagoinhas och Itapisuma. Projektet omfattar förutom ytterligare komponenter och omfattande tillbehör totalt respektive nio doserstationer, exempelvis för desinficeringsmedel, fyra processtankar, vardera en lagringstank för natriumhydroxid och salpetersyra och dessutom en mobil CIP-tank (Cleaning in Place). För de olika doseruppgifterna används fem motor-membrandoserpumpar av typen Sigma och fyra membran-processdoserpumpar av typen Makro TZ. Doserstationerna används i olika faser av processen, t.ex. blandning och mäskning, framför allt för produktförbättring samt för anläggningens CIP-reningsprocess.

Trumfkort globalitet

Utslagsgivande för det nyckelfärdiga projektets framgång var Krones och ProMinents lösningsorienterade planeringsarbete, samt det goda samarbetet med projektteamet från Brasiliens näst största bryggerigrupp. En stor fördel både för samarbetspartnern Krones och för bryggeriet är den lokala supporten från ProMinents filial i Brasilien. Trots att produkterna från Heidelberg är ytterst pålitliga garanteras då alltid snabb hjälp vid eventuella störningar. Även vid import och tullhantering av produkterna kan ProMinents lokala organisation hjälpa till tack vare erfarenhet och kompetens. Då finns bara en sak att säga: Prost Alemanha!

  • Tillförlitlig och säker dosering av kemikalier för produktförbättring
  • Säker CIP-reningsprocess av produktionsanläggningen
  • Kompetent stöd genom ProMinents lokala filial vid projektgenomförande och tullformaliteter
  • Snabb service på plats vid eventuella störningar

Använda produkter - Framgångsrik ölbryggning i Brasilien

Kontakta oss

»En partner för all er kemikalie-hantering & vattenbehandling. Tillsammans tar vi fram bästa lösningen för just er.«

+46 31 65 66 00  +47 3221 3130  +45 7872 9630   
Skicka förfrågan   

Stäng formuläret

Din förfrågan

Personuppgifter


Fler produkter +
Bifogad fil Maximal filstorlek 10 MB.
Ladda upp Fler filer

Personuppgifter


Kontrollera dina uppgifter och fyll i alla obligatoriska fält.
*Obligatoriska fält

Granska och skicka


Personuppgifter:
Tilltal
Titel
Efternamn  
Förnamn  
Företag
Kundnummer
E-postadress
Telefonnummer
Gata
Husnummer
Ort  
Land
Bli uppringd Ja

Tillbaka

Fler exempel ur praktiken inom denna bransch

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu