Ordlista (65)
Abrasion
Innebär att fast material nöts genom kontinuerlig påfrestning – orsakas av slitage.
Avtagbar manöverenhet (HMI)
Manöverenheten (Human Machine Interface) kan fästas direkt på doserpumpen eller på väggen bredvid pumpen. Det ger användaren en rad olika möjligheter att integrera doseranläggningen i systemet på ett användarvänligt och lättåtkomligt sätt. Den avtagbara manöverenheten ger dessutom ett extra skydd mot obehörig användning av doserpumpen och mot obehöriga ändringar av pumpens inställningar. Manöverenheten kan t.ex. tas bort helt under vissa delar av projektet.
Med fem programknappar kan doserpumpens enskilda funktioner enkelt väljas och ställas in. En belyst LCD-display informerar om aktuell driftstatus. På manöverenheten och på styrenheten visar lysdioder pumpfunktioner och pumpstatus.
Biologiska beläggningar
En biologisk beläggning är en beläggning bestående av flera skikt med olika mikroorganismer. Det finns syretoleranta områden på ytan och syrefattiga områden i botten av den biologiska beläggningen.
Bundet klor
Mono-, di-, trikloramin. Mätresultatet av typ CLE (fritt klor) dras av från mätresultatet av typ CTE (totalt klor). Referensmetod: DPD4 minus DPD1
CANopen
Alla enheter uppfyller till sin hårdvara den harmoniserade CAN-specifikationen 2.0 (ISO99-1, ISO99-2). Denna specifikation innehåller CAN-protokoll (ISO 11898-1) och uppgifter om det fysikaliska användningslagret (physical layer) motsvarande ISO 11898-2 (high speed CAN upp till 1 Mbit/sek) och ISO 11898-3 (low speed CAN upp till 125 kBit/sek). Enheten uppfyller CANopen-specifikationen CIA-DS401, vilken ligger till grund för europeiska standarden EN5032-4. Reglerenhetsprofilen CiA-404 uppfylls.
Click Wheel
Intuitivt reglage för snabb och säker inställning av parametrar – integrerad i displayområdet. I kombination med den överskådliga displayen och fyra knappar möjliggör den en enkel användning fram till programmeringen.
Click-Wheel är en funktion av magnet-membrandoserpumpen gamma/ X.
Dämpning
Beräkning av ett numeriskt medievärde under en viss tidsperiod som motsvarar ett visst antal mätvärden. Ju fler värden som ingår i beräkningen av mediets flödesvärde desto stabilare blir indikeringen.
Depåeffekt
Beskriver en substans förmåga att bygga upp en långsiktig effekt och upprätthålla denna under vissa förutsättningar.
Doserhuvud
I doserhuvudet utförs själva doseringen. Dosermediet strömmar in innan det strömmar ut via tryckventilen, när tillräckligt stort tryck har nåtts. Doserhuvudet sitter i matningsenheten.
Doserprofil
Doserprofiler garanterar ett optimalt doserresultat genom att doserpumpens dosering är anpassad till aktuell kemikalie eller applikation.
Slagrörelsen hos förträngaren mäts och regleras kontinuerligt så att slagen utförs i enlighet med önskad doserprofil. Pumpen kan drivas i normalt driftläge (schema 1), med optimerat tryckslag (schema 2) eller med optimerat sugslag (schema 3). Tre typiska doserprofiler visas schematiskt med tidsförloppet.
I normaldrift är tidsförloppet för sugslaget och tryckslaget liknande (schema 1). I läge med optimerat tryckslag (schema 2) förlängs tryckslaget medan sugslaget utförs så snabbt som möjligt. Denna inställning är t.ex. lämplig för tillämpningar som kräver optimala blandningsförhållanden och så kontinuerlig inblandning av kemikalier som möjligt.
I läge med optimerat sugslag (schema 3) görs sugslaget så långt som möjligt vilket möjliggör en precis och felfri dosering av viskösa och avgasande medier. Denna inställning kan även väljas för att minimera NPSH-värdena.
Easy Drive
Exakt programvarustyrd varvtalsreglering för cirkulationsdriften för reducering av energikostnader och pumpslitage - integrerad i poolstyrnings-programvara EcoPad. Utifrån informationen från multiparameter-reglerenhet DULCOMARIN® II, uppmätt med DULCOTEST®-sensorer. Eco-Pad-programvaran optimerar pumpvarvtal, temperatur, returspolning, förbrukning av tillsatser till desinfektion och korrigering av ph-värdet.
ECA-anläggning
Elektrolysanläggning för framställning av elektrokemiskt aktiverat vatten (ECA-vatten). Anläggningen producerar det effektiva, ekonomiska och miljövänliga rengörings- och desinfektionsmedel direkt på plats. ECA-anläggningar i Dulco®Lyse-serien producerar ECA-vatten med särskild låg klorhalt.
ECA-vatten
Hypokloritsyra (HCIO), som allmänt kallas ECA-vatten, används allt mer som desinficeringsmedel inom livsmedels- och dryckesindustrin. Det är en färglös svagt dissocierande syra som luktar lite klorkalk. Den har en blekande och oxiderande effekt och lämpar sig mycket bra för desinficering.
Eco!Mode
Med Eco!Mode kan man sänka cirkulationseffekten om DIN-hygienparametrarna pH, redox, fritt klor och bundet klor ligger inom de tillåtna gränserna.
För detta krävs en cirkulationspump med frekvensomriktare med analog ingång.
Sänkningen kan aktiveras utifrån de DIN-hygienparametrar som uppfylls, klockslag samt aktivering via en fjärrstyrningsingång. Dessutom är en kombination av kriterierna möjlig. När DIN-hygienparametrarna inte längre uppfylls ökas cirkulationseffekten åter till nominell effekt.
Genom att sänka pumpens effekt kan man spara energi och därmed sänka CO2-utsläppen.
När en viss inställbar redox-potential nås, t.ex. 780 mV - vilket tyder på att vattnets desinficeringskraft är god - kan man dessutom minska klordoseringen antingen stegvis eller i ett steg. När DIN-hygienparametrarna inte längre uppfylls ökas klordoseringen åter till det normala börvärdet.
Elektrolys
Vid elektrolys framställs klor och natronlut på plats ur saltvatten med hjälp av elektriskt ström.
Vid öppen elektrolys eller rörcellselektrolys sker den elektrokemiska reaktionen i en flödeskammare, varvid det färskt framställda aktiva kloret omedelbart med natronluten omvandlas till natriumhypoklorit. Som saltlösning används en mättad saltlösning som framställs i en separat saltlösningsbehållare av salt av definierad kvalitet.
Vid membranelektrolys sker den elektrokemiska reaktionen i två elektrodkammare, separerade med ett membran, vilket innebär att det färskt framställda aktiva kloret och natronluten uppstår separerade ifrån varandra.
Excentricitet
Avvikelse från cirkelformen inom en eliptisk form. Förändring i excentriciteten uppstår t. ex. när pumpdrivningen står stilla.
EX-skydd
Tillåtet för användning i explosionsfarliga områden enligt ATEX. ATEX: det aktuella EG-Ex-direktivet 94/9/EG (ATEX) för dosering av vätskeformiga medier i gas-explosionsfarliga arbetsområden och i gruvdrift med potentiellt explosionsfarlig atmosfär. Alla doserpumpar i serien ProMinent EXtronic® är utrustade med EX-skydd.
Flerfunktionsventil
Flerfunktionsventilen skapar ett definierat mottryck vid dosering mot fritt utlopp. Denna funktion kan upphävas manuellt. Funktioner:
- Skapa ett definierat mottryck vid dosering mot fritt utlopp.
- Förhindra genomsugning ur påfyllningsbehållaren vid undertryck vid doserstället.
Flerskiktsmembran
Genom flerskiktsmembranen (minst två membranskikt som ligger ovanpå varandra) förhindras att dosermediet tränger ut. Därutöver är membranerna utrustade med en membranbrottssignalering. Som förslitningsdel måste membranerna kontrolleras regelbundet och eventuellt bytas ut.
Fosfat
Orto- och polyfosfat förhindrar kalkavlagringar och korrosion i hårt vatten upp till 20 KH (karbonathårdhet). De ämnen som är ansvariga för kalkavlagringarna, t.ex. kalcium- och magnesiumjoner, stabiliseras då, vilket innebär att dessa joner förblir lösta i vattnet och inte sätter sig som kalk på rörväggarna. På så sätt förhindras att rören kalkar igen och att de bildas kalkavlagringar på värmeslingorna, vilket försämrar verkningsgraden drastiskt. Ett tunt och fast skyddsskikt byggs upp.
Fritt (verksamt) klor
Cl2, HOCl (hypokloritsyra), OCl- (hypoklorit). Rekommenderade sensorer: Typ CLE, CLO, CLB och CBR. Referensmetod: DPD1.
Hydrazin
Hydrazin används som korrosionshämmare i vatten- och ångsystem. Eftersom hydrazin är flyktigt och cancerframkallande krävs speciell behandling och speciella dosersystem.
Kalibrera
När en doserpump har installerats måste man beräkna effekten i liter per timme vid rådande driftförhållanden, framför allt vid ett visst konstant driftstryck. För detta används så kallade kalibreringskärl, i vilka en viss volym fylls på och därefter transporteras. Den mängd som transporteras per tidsenhet omräknas sedan till effekt per timme. Exempel: En pump har vid 80 % slaglängd och 100 slag per minut transporterat 50 ml på 1 minut. Det ger ett flöde per timme på 50 ml x 60 min = 3 000 ml/h = 3 l/h.
Kavitation
När små gasbubblor uppstår i en vätska. På grund av sin skadliga effekt på pumparnas drift och livslängd bör kavitation undvikas så långt det går.
Klordioxid
Klordioxid är en utomordentligt reaktiv gas, som på grund av sin instabilitet inte kan lagras, utan som produceras behovsanpassat på den plats där den skall användas i speciella anläggningar.
Jämfört med det klor som huvudsakligen används vid vattendesinficering uppvisar klordioxid en rad fördelar. Desinficeringskraften minskar inte när pH-värdet stiger, utan den ökar istället något. Klordioxid är långtidsstabilt i ledningssystemet och skyddar vattnet mikrobiologiskt i många timmar och upp till flera dagar. Ammoniak resp. ammonium, som leder till en avsevärd klorförlust angrips inte av klordioxid, vilket innebär att den doserade klordioxiden kan användas fullt ut även för desinficeringen. Klorfenoler, luktintensiva förbindningar, som kan uppstå vid klorering av bland annat vatten bildas inte med klordioxid. Trihalogenmetaner (THM:er), en substansklass som precis som sin huvudföreträdare, kloroformen, misstänks vara cancerframkallande uppstår när klor reagerar med naturliga ämnen i vatten (huminsyror, fulvinsyror etc.). Med klordioxid som desinficeringsalternativ uppstår inte dessa föreningar.
Konduktiv ledningsförmåga
Konduktivitetssensorer mäter den elektrolytiska konduktiviteten indirekt via lastöverföringen mellan två elektroder, som sänks ner i det medium som ska mätas. Sensortyperna med cellkonstanter k=0,01 och k=0,1 cm-1 lämpar sig speciellt för mätning av lägsta elektrolytiska ledningsförmågor < 1 µS/cm i rent och högrent vatten.
Sensortyperna med cellkonstant k=1 cm-1 används i många olika typer av vatten utan beläggningsbildande ämnen upp till 20 mS/cm. Den prisvärda sensorserien LF(T) används i klart, kemiskt obelastat vatten.
Korrosionfritt
Uteblivande eller mycket ringa slitage på anläggningen genom reaktion av materialet i kontakt med kemikalier (t. ex. klor).
Löst syre
Mätvariabeln "Löst syre" anger mängden syrgas, fysikaliskt löst under den vattniga fasen och i gasform, i mg/l (ppm).
"Löst syre" är därmed en viktig parameter för att bedöma kvaliteten på ytvatten och vatten som måste konditioneras med tillsatt syre för odling av nyttodjur. Löst syre används också för att styra processer i reningsverk och vattenverk.
Mätområde
Fastställt mätbart område i vilket mätavvikelserna för den mätvariabeln som ska mätas förblir inom fastsatta gränser.
Mätstorlekar
De fysikaliska storlekar som ska fastställas genom mätningen.
Membranbrottsignalering
Vid ett membranbrott tränger dosermediet ut mellan membranskikten och utlöser då en mekanisk indikering eller ett larm via sensorområdet. Detta koncept säkerställer att doseringen blir exakt även i kritiska drifttillstånd.
Membranfiltrering
När det gäller avlägsnande av partiklar och salter inom vattenbehandling är det membranfiltrering som ger lägst driftkostnader.
Membranfiltrering är ett fysikaliskt förfarande för att separera ämnen med hjälp av semipermeabla membran. Man skiljer mellan fyra typer av förfaranden beroende på hur stora de partiklar/molekyler som ska avlägsnas är:
- Mikrofiltrering
- Ultrafiltrering
- Nanofiltrering
- Omvänd osmos
Membranpositionsstyrning
Den patenterade membranpositionsstyrningen skyddar pålitligt mot skador vid blockerad sug- och trycksida. En sensor registrerar membranförflyttningen och styr magnetspolen i enlighet med det slag som krävs. Magnetpositionsstyringen är en funktion hos hydraulmembrandoserpumparna i serien Orlita® Evolution.
Mikrofiltrering
Metod för membranfiltrering: Vid mikrofiltreringen filteras partikelstorlekar som är mindre än 0,1 µm (respektive mindre än 500.000 Da), så som suspenderade partiklar, kolloid grumlighet och oljeemulsioner. Mindre partiklar kan filtreras med hjälp av ultrafiltrering och nanofiltrering.
Monteringsplatta
En praktisk modul för snabb och okomplicerad installation: Pumpen sätts direkt på den medföljande monteringsplattan och låses exakt i sin position. Kablarna sätts smidigt in i frontanslutningarna - klart. Horisontellt eller vertikalt: Monteringsplattan själv kan antingen förskruvas på ett plant, bärkraftigt horisontellt eller vertikalt underlag. Alternativt kan monteringen även ske på en väggkonsol.
Denna finns idag för magnet-membrandoserpumpen gamma/ X.
Nanofiltrering
Nanofiltrering fungerar enligt samma princip som omvänd osmos. Skillnaden: Gränsen går något lägre. Joner lösta i vattnet hålls visserligen kvar av denna typ av membranfiltrering, men i betydligt lägre omfattning jämfört med omvänd osmos. Det ger lägre driftkostnader.
De typiska saltkvarhållningsgraderna ligger på ca 80 - 90 %. Därvid hålls sammansatta joner (t.ex. Ca, Mg) kvar bättre än enkla joner (t.ex. Na, K), vilket gör att nanofiltreringsanläggningar ofta även används som alternativ till klassisk avhärdning.
NPSH-värde
NPSH (Net Positive Suction Head) är ett begrepp som härstammar från USA och som betyder - fritt översatt - ungefär minsta tilloppshöjd över mättnadstrycket. Enligt DIN EN ISO 12723 är motsvarande uttryck på svenska tryckhållningshöjd. NPSH anges i meter (m) (www.wikipedia.de).
Omvänd osmos
Omvänd osmos är en del av membranfiltreringen. Det är den metod som har högst skiljegräns och vänder på osmosens naturliga process. Metoden används därför för avsaltning av flytande lösningar. Vid användning av lämpliga högpresterande membran kan man idag avlägsna mer än 99 % av allt salt ur en flytande lösning.
OPC
OPC står för Openness, Productivity, Collagoration (tidigare OLE för Process Control) och betecknar ett enhetligt och fabrikatoberoende programvarugränssnitt. OPC Data Access (OPC DA) är baserat på Windows-tekniken COM (Component Object Model) och DCOM (Distributed Component Object Model). OPC XML är istället baserat på internetstandarderna XML, SOAP och HTTP.
OPC används där sensorer, reglerenheter och styrenheter från olika tillverkare utgör ett gemensamt och flexibelt nätverk.
OptoDrive®
Den reglerade magnetdrivning OptoDrive® tillåter en individuell, exakt tidsmässig anpassning av doserflödet. Från långsamt tryckslag till snabbt taktade påfyllningsförlopp. Drivningen förhindrar en ofullständig påfyllning av matningsenheten, kavitation och svängningar i doserledningens mottryck. OptoDrive® ger en exakthet i doseringen som annars bara kan uppnås genom en intrikat regleringskrets.
OptoDrive® med OptoGuard® är funktioner hos magnetdoserpumparna i serien delta®.
OptoGuard®
Som övervakningsfunktionen för injektionsställen känner optoGuard® av och signalerar hydrauliska feltillstånd så som övertryck, spruckna doserledningar, blockerade doserställen och luft- respektive gasblåsor som är inslutna i doserhuvudet. På så sätt undviks felaktiga doseringar. Meddelandena visas i displayen och - beroende på individuellt val - via felrelä till processledningssystem, där ett automatiskt doserstopp kan lösas ut.
OptoDrive® med OptoGuard® är funktioner hos magnetdoserpumparna i serien delta®.
Överlastbrytare
När ett visst definierat toleransområde överskrids stängs pumpen av elektroniskt. Överlastbrytaren skyddar pumpen vilket gör att investeringarna är optimalt skyddade.
Överlastbrytare
Förhindrar genom automatisk avstängning att pumpen överbelastas.
Ozon
Vid framställning och användning av ozon uppkommer betydligt mindre miljöskadliga biprodukter än vid andra jämförbara oxiderings- och desinficeringsmedel. Som ytterst reaktiv gas framställs ozon på plats i tillhörande generatorer av syrgas och tillförs vattnet direkt utan mellanlagring. På grund av ämnets höga reaktivitet sönderfallet ozonet i vattnet igen med en halveringstid på några få minuter och förvandlas åter till syre. Alla komponenter i ett ozonbehandlingssystem måste därför vara exakt anpassade till varandra och till den planerade användningen, för att förhållandet mellan ozonframställning och effekt ska bli optimalt.
Perättiksyra
Perättiksyra används för desinficering framför allt inom livsmedels- och dryckesindustrin men även inom den kosmetiska och medicinska industrin samt inom läkemedelsindustrin. Kontinuerlig mätning och reglering av perättiksyran krävs om kraven på desinficeringen och kvalitetssäkringen är höga.
Permeat-kapacitet
Värde som anger vilken vätskemängd (t. ex vatten) under en viss tidsperiod kan tränger genom ett ämne (t. ex. en membran som används för filtrering).
pH-värde
pH-värdet är ett mått för hur sur eller basisk en flytande lösning är. Neutrala vätskor, t.ex. vatten, har ett pH-värdet på ca 7. Ju lägre värde desto surare är vätskan. När pH-värdet stiger (>7) blir vätskan mer av en lut.
PID-reglerenhet
Reglerar processer automatiskt, för att pålitligt säkerställa de definierade värdena (t. ex. ph-syra eller lut). Som universell reglerenhet ger PID-reglerenheten (proportionell-integral- differenciell) pålitliga resultat och används i ProMinents mät- och reglertekning som en- eller tvåsidig reglerenhet.
PID-reglerenheten är en standardkomponent i DULCOMETER®-reglerenheten DULCOMARIN® II, diaLog DACa, Compact, D1Cb och D1Cc.
Polyelektrolyter
Polyelektrolyter som flockningshjälpmedel används överallt där kolloida fasta ämnen behöver separeras ur vätskor på ett kostnadseffektivt sätt.
ProMinents tjänster skapar mervärde
Kompetent rådgivning och förstklassig support: pålitlig, tillgänglig telefonsupport, teknisk rådgivning för användningen, individuell konfiguration av pumpen och kompetent kundtjänst på plats.
Detta omfattande service-erbjudande finns tillgängligt för hydraul-membranddoserpumpen Orlita® Evolution och magnet-membrandoserpumpen gamma/ X.
Pulsdämpare
Dämpar pulseringen (dynamisk tryckförändring i vätskan) och minskar flödesmotståndet i långa doserledningar. Dämpningen sker genom en gasbuffert i pulsdämparen, som komprimeras vid varje tryckslag. Pulsdämparen monteras in direkt i rörledningen eller diagonalt med en sats med blindpluggar. Viktigt: Den bör alltid skyddas av ett överströmningsventil.
Reglerdon
För att justera en motordoserpumps slaglängd automatiskt utifrån en 0/4-20 mA-signal används ett så kallat reglerdon. 0/4 mA motsvarar 0 % slaglängd och 20 mA motsvarar 100 % slaglängd. Pumpens positionsrapportering sker via ett variabelt motstånd.
Reproducerbarhet
Graden som mätvärden som under definierade villkor tagits fram oberoende från varandra, stämmer överens med varandra.
Silikat
silikat används som korrosionsskydd för att förhindra att rost bildas ("brunt vatten" i förzinkade ledningssystem) och hålrost (mycket små hål i rörledningen). Användningsområdet är mjukt, aggressivt vatten med en hög andel aggressiv kolsyra. Silikatet höjer pH-värdet för att uppnå en jämvikt mellan kalken och kolsyran. Vid hydrolys uppkommer en kiselsyragel, som bildar ett tunt skyddsskikt i rörledningsnätet och inbyggnadsdelarna och på så sätt förhindrar korrosion.
Slangpump
Rotorn trycker ihop slangen i flödesriktningen och transporterar på så sätt dosermediet. Inga ventiler krävs, vilket gör att slipande, viskösa och förgasande medier matas på ett skonsamt sätt.
Ställdon
Med hjälp av ett ställdon förflyttas en motordoserpumps justerspindel för slaglängsdinställning automatiskt. På så sätt kan slaglängden och därmed även volymen förändras. Pumpen får ingen automatisk återkoppling om inställningspositionen.
Torkarmekanism
Tar effektivt bort avlagringarna från lampskyddsröret utan kemikalier och driftavbrott – även vid fullt driftstryck. Torkarens position kontrolleras flera gånger under torkningsprocessen. Det kontinuerliga datautbytet mellan torkarmotor och styrning garanterar en pålitlig rengöring. En funktion hos komfortstyrningen UVCb för vissa UV-anläggningar ur serien Dulcodes.
Totalt klor
Summan av fritt och bundet klor. Rekommenderad sensor: Typ CTE, referensmetod DPD4.
Totalt tillgängligt klor
Klor bundet till (iso-)cyanursyra/isocyanat och fritt (verksamt) klor som uppstår ur detta. Rekommenderad sensor: Typ CGE, referensmetod DPD1.
Tryckhållningsventil
En tryckhållningsventils uppgift är att skapa ett definierat stabilt arbetstryck för en doserpump så att denna kan upprätthålla en stabil doserkapacitet och därmed dosermängd. Det konstanta trycket skapas via en fjäderbelastad mekanism i ventilen. För att ställa in öppningstrycket måste en manometer som sitter i ledningen användas.
Ultrafiltrering
Ultrafiltrering är ett membranförfarande som används i allt större utsträckning vid vattenbehandling för att avskilja oönskade beståndsdelar i vattnet. Förutom andra partiklar hålls parasiter, bakterier, virus och högmolekylära organiska ämnen kvar.
Användningsområdet för ultrafiltrering är mycket mångsidigt och metoden kan användas i vitt skilda vatten.
Spektrat sträcker sig från dricksvatten, flodvatten, processvatten och bassängvatten till havsvatten och avloppsvatten.
UV-desinficering
Vid UV-desinficering blir vattnet som ska desinficeras bestrålat av ultraviolett ljus, vilket innebär att det rör sig om ett rent fysikaliskt, kemifritt förfarande för vattendesinficering.
Framför allt UV-C-strålning med en våglängd på 240 till 280 nm angriper därvid patogenernas livsviktiga DNA direkt. Strålningen initierar en fotokemisk reaktion och förstör den genetiska information som finns i DNA:t. Patogenernas förmåga att reproducera sig upphör och de dör ut. Till och med parasiter som är ytterst motståndskraftiga mot desinficeringsmedel, som t.ex. kryptosporidier eller giardia, reduceras effektivt.
Vakuummetod
Metod som genom att syre och andra gaser inte finns möjliggör att generera högrena ämnen (t. ex. aktivt klor). Metoden används inom elektrolysanläggningen CHLORINSITU®.
Väteperoxid
Väteperoxid är framför allt på grund av att det är helt biologiskt nedbrytbart ett ofta använt desinficerings- och oxideringsmedel inom vattenbehandling och produktion:
- Kemiskt blekmedel inom trä-, pappers-, textil- och mineralindustrin
- Organisk syntes inom den kemiska och kosmetiska industrin samt inom läkemedelsindustrin
- Oxidering av dricksvatten, deponilakvatten, belastat grundvatten
- Desinficering av kyl-, bruks- och produktionsvatten inom läkemedels-, livsmedels- och dryckesindustrin samt i simbassänger
- Lukteleminering (gastvättare) i kommunala och industriella reningsverk
- Avklorering vid kemiska processer
Webbserver
En webbserver är en programvaruapplikation som utförs av DULCOMARIN® II.
En webbserver överför webbsidor med information om mätning, reglering, sensorkalibrering och reglerkonfiguration till en dator med webbläsare (t.ex. Microsoft® Internet Explorer).
Med webbservern är en enkel visualisering av DULCOMARIN® II möjlig, utan att något speciellt visualiseringsprogram krävs på datorn. Webbservern är oberoende av datorns operativsystem.
Kontakta oss
Vi är ProMinent i Sverige, Norge och Danmark
»En partner för all er kemikalie-hantering & vattenbehandling. Tillsammans tar vi fram bästa lösningen för just er.«
Skicka förfrågan
Stäng formuläret
Förfrågan
Tack för din förfrågan. Inom kort kommer någon av våra medarbetare att kontakta dig.
Med vänliga hälsningar
ProMinent-teamet
Product Overview 2024
Dosing technology, measurement, control and sensor technology, water treatment and water disinfection as well as digital solutions
ProMinent Product Catalogue 2024 - Volume 1: Metering Technology
Low-pressure metering pumps
Peristaltic metering pumps
Motor-driven metering pumps
Transfer and peristaltic pumps
Metering systems
Process metering pumps
ProMinent Product Catalogue 2024 - Volume 2: Measuring, Control and Sensor Technology
Sensors
Controllers
Measuring and control points
Treatment of swimming pool water
ProMinent Product Catalogue 2024 - Volume 3: Water Treatment and Water Disinfection
UV systems
Ozone systems
Chlorine dioxide
Electrolysis systems
Metering systems ULTROMAT and DULCODOS
Storage tanks
Diaphragm systems