Sökförslag

Hållbar drift av simhall i Heidelberg

Effektiv mät- och reglerteknik från ProMinent sörjer för en hållbar vattenbehandling i de kommunala simhallarna i Heidelberg. En kostnadseffektiv drift garanterar badglädje för alla besökare – och det länge!

Alltid uppdaterad

Företaget Stadtwerke Heidelberg Bäder driver totalt fem simhallar med runt 500 000 besökare årligen. En förutsättning för att de enskilda simhallarna ska bli framgångsrika och välutnyttjade är att driften av dem är effektiv och hållbar. Därför försörjs alla simhallar med ström från förnybara källor och klimatvänligt producerad värme. För att alltid hålla sig i framkant när det gäller tekniken moderniserades även vattenbehandlings- och desinficeringsanläggningarna i utomhusbadet Tiergartenstrasse år 2014. Projektet bestod av en komplett nedmontering av de gamla anläggningarna och nyinstallation och idrifttagningar av nya anläggningar. Utmaningen var att ordna med exakt dimensionerade doserpumpar med avseende på flödesmängder och tryckförhållanden. Operatören lät två lokala företag genomföra det omfattande projektet: IBA TechnikCenter der IBA-Aqua-Pflege-Produkte GmbH och ProMinent GmbH.

Grunddata

  • Byte av vattenbehandlings- och desinficeringsanläggningarna i utomhusbadet
  • Eftersom säsongen snart skulle börja var tiden knapp
  • Installation av komplett mät- och reglerteknik samt flera doserpumpar

Rekordsnabb installation

I början av maj 2014 togs den nya tekniken för behandling och desinficering av bassängvattnet i utomhusbadet Tiergartenstrasse i drift, precis i tid för att säsongen skulle inledas. Trots den stora arbetsinsatsen klarade monteringsteamet från IBA TechnikCenter ombyggnaden på bara två dagar. Ett nära samarbete med Stadtwerke Heidelberg och välfungerande leveranser av komponenterna bidrog också till att processen blev optimal.

Förutom de använda magnetdoserpumparna Beta® och de robusta slangpumparna DULCO®flex DF4a ingick även mät- och reglersystemet för flera kanaler och flera parametrar från i ProMinents leverans. Bypassarmaturerna består av förmonterade flödesgivarmoduler med sensorer för pH-värde, redox och klor försedda med inskruvningsgängor. Tack vare flödesövervakning krävs endast en liten mängd mätvatten för en snabb registrering av mätvärdena. DULCOMARIN® II är ansluten till utomhusbadets styrteknik via CAN-bussystem och styr på så sätt decentralt alla anslutna vattencirkulationer.

Det gynnar alla inblandade

Från en omfattande rådgivning genom IBA TechnikCenter inledningsvis, via offertfasen fram till beställning och montering genomfördes projektet på ett mycket tillfredsställande sätt för kunden. Den öppna och omfattande kommunikationen mellan alla inblandade har bidrog också i stor utsträckning till detta. Stadtwerke Heidelberg har nu mindre arbete med underhåll och hantering och en högre driftsäkerhet. De verkliga vinnarna är dock de små och stora besökarna som får både avkoppling och nöje i vattnet som håller optimal kvalitet i alla bassänger.

  • Användning av effektiv mät- och reglerteknik med Controller DULCOMARIN® II sänker driftkostnaderna
  • Lägre kemikalieanvändning tack vare precis dosering ökar arbetssäkerheten
  • Framgångsrikt samarbete mellan kompetenta lokala företag gynnar alla inblandade

»Vid det här laget har vi utrustat våra bassängers vattenbehandlingsanläggningar fullt ut med mät- och reglerteknik från ProMinent. Styrenheterna fungerar utmärkt och mycket exakt och variationer i mätvärdena har kunnat reduceras i mycket stor utsträckning. Samtidigt hjälper tekniken oss att öka vår resurseffektivitet: Å ena sidan genom lägre strömförbrukning och å andra sidan genom minskad användning av kemikalier. På så sätt skyddar vi miljön och sänker våra driftkostnader.« -  Peter Erb, VD för Stadtwerke Heidelberg Bäder

Använda produkter - Hållbar drift av simhall i Heidelberg

Mätningar av pH-värde med DULCOTEST-sensorer: Exakta, tillförlitliga och applikationsanpassade mätvärden i realtid. Tack vare precisa mätvärden kan kemiska processer styras, regleras och kontrolleras.

Läs mer

Redox-mätningar med DULCOTEST-sensorer: Exakta, tillförlitliga och applikationsanpassade mätvärden i realtid. Kan användas både vid vattenbehandling och i industriellt processvatten med höga krav.

Läs mer

DULCOTEST-sensorer för fritt klor sörjer vid alla typer av desinficeringar för exakta mätvärden och hög övervaknings- och processäkerhet, och fungerar applikationsbaserat.

Läs mer

Universellt användbar magnetdoserpump för dosering av flytande medier vid vattenbehandling och kemiska processer: Magnet-membrandoserpump beta. Ekonomisk, säkrad mot överbelastning, kan anpassas till befintliga signalgivare.

Läs mer

Slangpumpen DULCOFLEX DF4a för dosering av flockningsmedel och aktivt grafit behandlar vattnet exakt och med precision. Den lämpar sig perfekt för användning i simbassänger, bubbelpooler och wellnessanläggningar. Driftstryck på upp till 4 bar möjligt.

Läs mer

Kontakta oss

»En partner för all er kemikalie-hantering & vattenbehandling. Tillsammans tar vi fram bästa lösningen för just er.«

+46 31 65 66 00  +47 3221 3130  +45 7872 9630   
Skicka förfrågan   

Stäng formuläret

Din förfrågan

Personuppgifter


Fler produkter +
Bifogad fil Maximal filstorlek 10 MB.
Ladda upp Fler filer

Personuppgifter


Kontrollera dina uppgifter och fyll i alla obligatoriska fält.
*Obligatoriska fält

Granska och skicka


Personuppgifter:
Tilltal
Titel
Efternamn  
Förnamn  
Företag
Kundnummer
E-postadress
Telefonnummer
Gata
Husnummer
Ort  
Land
Bli uppringd Ja

Tillbaka

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu