Sökförslag

Reducera driftskostnader - med vattenåtervinning

Vad ska man göra med smutsigt returspolningsvatten? Gör som badoperatörerna i Butzbacher: intelligent återvinning med moderna anläggningar för filtrering och avsaltning och därefter tillbaka ut i badvattenkretsloppet.

Storprojekt totalsanering

Den vackra småstaden Butzbach med en historisk marknadsplats och talrika korsvirkeshus är ett omtyckt utflyktsmål i delstaten Hessen. Underhållet av de sekelgamla träbyggnaderna är emellertid en dyr uppgift. Men även inrättningar från nyare tid, som inomhusbadet i innerstaden, behöver med åren fräschas upp. Av det skälet beslöt de ansvariga för några år sedan att genomföra en totalsanering. I det arbetet var det viktigt för badoperatörerna i Butzbacher att hitta en kostnadseffektiv och modern lösning för att återvinna det smutsiga returspolningsvattnet och förvandla det till ett rent och hygieniskt invändningsfritt badvatten igen – inklusive en reducering av de löpande driftskostnaderna.

Grunddata

  • Totalsanering av ett bestående inomhusbad i innerstaden
  • Återvinning av returspolningsvatten med filtreringsanläggningen Dulcoclean® UF och anläggningen för omvänd osmos Dulcosmose® ecoPRO för avsaltning
  • Säkerställande av en långsiktigt lönsam badverksamhet

Effektiv procedurteknik

Under ombyggnadsarbetet installerade ProMinent inom loppet av bara fyra dagar en ultrafiltreringsanläggning Dulcoclean® UF och en anläggning för omvänd osmos Dulcosmose® ecoPRO , samt ett aktivt kolfilter, i Butzbachers inomhusbad. De enskilda komponenterna monterades i rad, så att returspolningsvattnet kan återvinnas i flera steg. Det redan upphettade retuspolningsvattnet förlorar vid filtreringen nästan ingen värme och återförs efter filtreringsprocessen på nytt till badvattenkretsloppet.

Dulcoclean® UF -anläggningen avlägsnar pålitligt grumlande ämnen, partiklar och mikrobiologiska föroreningar. En PLC säkerställer en helautomatisk och mycket säker drift av filtreringsanläggningen, som är integrerad i inomhusbadets byggnadsstyrteknik. Hygienparametrarna kan matas in användarvänligt via en pekskärm och registreras elektroniskt. Genom speciellt lämpliga högpresterande membran avsaltar Dulcosmose® ecoPRO det filtrerade returspolningsvattnet till över 99%. Anläggningen är enkel att styra och är genom exakt bestämd för- och efterbehandling optimalt integrerad i den kundspecifika lösningen.

Investera rätt, spara smart

Efter en 21 månader lång renovering öppnades på nytt det sanerade inomhusbadey i augusti 2013. Det erbjuder badgästerna en simbassäng med sex 25-meters-banor samt en enmeterssvikt och ett tremeters hopptorn. Dessutom finns det en separat område för de som inte simmar och för de allra yngsta gästerna finns ett nygestaltat område för vattenlek med två plaskdammar.

Med den nyinstallerade anläggningstekniken för återvinning av returspolningsvattnet sparar badoperatörerna i Butzbach nu årligen en enorm mängd färskvatten, energiförbrukningen har minskat avsevärt och därmed har inomhusbadets sammanlagda driftskostnader reducerats – målet har helt klart uppnåtts. En ytterligare positiv aspekt är utbildningen av den egna personalen på seminarier och kurser hos ProMinent i Heidelberg. Så kan badoperatörerna i Butzbach använda och underhålla vattenåtervinningsanläggningen helt i egen regi.

Använda produkter - Reducera driftskostnader - med vattenåtervinning

Kontakta oss

»En partner för all er kemikalie-hantering & vattenbehandling. Tillsammans tar vi fram bästa lösningen för just er.«

+46 31 65 66 00  +47 3221 3130  +45 7872 9630   
Skicka förfrågan   

Stäng formuläret

Din förfrågan

Personuppgifter


Fler produkter +
Bifogad fil Maximal filstorlek 10 MB.
Ladda upp Fler filer

Personuppgifter


Kontrollera dina uppgifter och fyll i alla obligatoriska fält.
*Obligatoriska fält

Granska och skicka


Personuppgifter:
Tilltal
Titel
Efternamn  
Förnamn  
Företag
Kundnummer
E-postadress
Telefonnummer
Gata
Husnummer
Ort  
Land
Bli uppringd Ja

Tillbaka

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu