Sökförslag

Badnöje norr om polcirkeln

Komplett ombyggnad av vattenbehandlingsanläggningen i en offentlig simhall? Tekniskt sett inga problem. Kundens plats? En liten norsk ö i Nordsjön. Resultatet: Rent badvatten för entusiastiska vikingaättlingar.

Ny teknik för moderna vikingar

Den gamla vikingabyn Bjarkøy med sina knappt 500 invånare ligger i Nordnorge drygt 30 mil norr om polcirkeln och öster om Vesterålen. Kommunen breder ut sig över flera små öar i Norska havet. Simhallen i Bjarkøy byggdes visserligen inte på vikingatiden men väl på 1970-talet, vilket gjorde att man för några år sedan vände sig till ProMinents norska filial när det var dags för renovering. Det hela ledde till en offentlig upphandling av renoveringen – och ProMinent Norge AS fick återigen uppdraget. Efter att ha bemästrat ett antal hinder och ordnat med nödvändig finansiering gav kommunen Bjarkøy grönt ljus till ombyggnaden.

Användning i Norska havet

Installationen av den nya anläggningen samordnades med andra delar såsom byggnation, elektrisk installation och betongkonstruktion. Projektet startade på hösten 2012 och idrifttagandet skedde på våren 2013. Den befintliga anläggningen utökades med komponenter från ProMinent som motsvarar kraven på ett modernt vattenbehandlingssystem. Till dessa hör det effektiva mät- och reglersystemet DULCOMARIN® II, en UV-anläggning för eliminering av smittämnen samt en membran-elektrolysanläggning av typen CHLORINSITU® III Compact för kostnadseffektiv desinficering. Anläggningen avrundas med nödvändiga filter, doserpumpar och sensorer för registrering av mätvärden inför kontroll av vattenkvaliteten.

Alla komponenter är kopplade till DULCOMARIN® II, som i sin tur är integrerad i den befintliga styranläggningen.

Badnöje istället för norrsken

Invånarna i Bjarkøy är mycket nöjda att de sedan man 2013 äntligen kan använda den nyrenoverade simhallen. För egentligen vill de hellre ligga i rent och varmt badvatten istället för att titta på norrsken i iskylan. För kommunens ansvariga är ombyggnaden dessutom en ekonomisk framgång eftersom man lyckades hålla den mycket begränsade budgeten. Tack vare den nya vattenbehandlingsanläggningen från ProMinent har dessutom klorförbrukningen minskat avsevärt, det automatiska mät- och reglersystemet sörjer för en effektiv mätning och dokumentering av bassängparametrarna, och cirkulationspumpen behöver mindre energi. Det hade nog även de gamla vikingarna gillat.

  • Lönsam komplettrenovering av den befintliga anläggningen med beprövade komponenter
  • Lägre kemikalie- och energiförbrukning
  • Rådgivning, installation och service från ProMinent över hela världen

Använda produkter - Badnöje norr om polcirkeln

Kontakta oss

»En partner för all er kemikalie-hantering & vattenbehandling. Tillsammans tar vi fram bästa lösningen för just er.«

+46 31 65 66 00  +47 3221 3130  +45 7872 9630   
Skicka förfrågan   

Stäng formuläret

Din förfrågan

Personuppgifter


Fler produkter +
Bifogad fil Maximal filstorlek 10 MB.
Ladda upp Fler filer

Personuppgifter


Kontrollera dina uppgifter och fyll i alla obligatoriska fält.
*Obligatoriska fält

Granska och skicka


Personuppgifter:
Tilltal
Titel
Efternamn  
Förnamn  
Företag
Kundnummer
E-postadress
Telefonnummer
Gata
Husnummer
Ort  
Land
Bli uppringd Ja

Tillbaka

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu