Sökförslag

Framgångsrik kaviarproduktion i Abu Dhabis öken

Vissa älskar det medan andra helst avböjer – som så mycket annat är kaviar en ren smaksak. Eftersom efterfrågan på världsmarknaden hela tiden ökar producerar nu ett innovativt företag från Abu Dhabi kaviar i öknen.

Visionärt affärskoncept eller utopi?

Vad gör man om man har ett ambitiöst företag som Emirates Aquatech, en visionär affärsidé, tillräckligt med investeringskapital och en yta stor som åtta fotbollsplaner i öknen? Man startar världens hittills största produktionsanläggning för kaviar och störkött i Abu Dhabi, huvudstaden i emiratet med samma namn och en del av Förenade Arabemiraten.

Kaviar är renad och saltad rom (ägg) från olika arter av fisken stör, vars vilt levande artfränder idag till viss del är utrotningshotade. Därför är odling i så kallade akvakulturer och framför allt i slutna cirkulationsanläggningar ett skonsamt och miljövänligt sätt att möta den ständigt ökande efterfrågan på denna speciella och proteinrika delikatess.

Ansvarsfull hållning av känsliga djur innebär dock vissa risker. Därför måste vattnet i fiskodlingsbassängen behandlas kontinuerligt för att undvika att en eventuell smittspridning. United Food Technologies (UFT) AG från Weinheim, som har förverkligat den ambitiösa affärsidén, förlitar sig därför på tillförlitliga ozonanläggningar och systemkompetens från ProMinent GmbH.

Grunddata

  • Årlig produktion av 35 ton kaviar och 700 ton störkött
  • 64 slutna cirkulationsanläggningar för vattenbehandling
  • Garanterat optimal vattenkvalitet för odling av de känsliga fiskarna genom användning av åtta effektiva ozonanläggningar

Ett teknikens underverk

Sedan anläggningen togs i drift i juni 2011 odlas störar för produktion av högklassig kaviar i 64 bassänger. UFT, som är specialiserade på akvakulturanläggningar, använder totalt åtta ozonanläggningar av typen OZONFILT® OZMa och 64 införselstationer för att eliminera sjukdomsalstrande mikroorganismer.

Det avancerade systemet för vattentillförsel, via ozonframställning ur omgivningsluften, exakt dosering av ozon i reaktionsbehållarna ända till tillförsel av det desinficerade vattnet i de enskilda bassängerna är ett verkligt tekniskt underverk. ProMinent levererade förutom ozongeneratorerna och de anläggningsspecifika införselstationerna dessutom de nödvändiga systemen för eliminering av restozon och de elektroniska styrenheterna för integrering i styrsystemet.

Rent vatten möjliggör en säker planering

Tack vare den optimala vattenkvaliteten i kombination med rätt vattentemperatur och passande utfodring av fiskarna garanteras optimala tillväxtförhållanden för de 300 000 fiskarna på lång sikt. Det gör att operatörerna i Abu Dhabi kan planera säkert för framtiden. Dessutom uppnås den för 2015 planerade kapaciteten på 35 ton kaviar per år samt produktion av 700 ton störkött. De dyrbara delikatesserna kostar över 100 euro för 50 gram och säljs på den regionala marknaden i Förenade Arabemiraten och till hotell, flygbolag och kryssningsfartyg. Sedan drygt ett år har Emirates Aquatech även tillstånd från USA:s livsmedelsmyndighet (Food and Drug Administration) och kan därmed även leverera till världens största marknad med över 50 % av efterfrågan. Fisk och kaviar så det räcker och blir över – direkt från öknen!

  • Garanterat optimal vattenkvalitet i den avancerade fiskodlingsanläggningen tack vare internationellt samarbete mellan experter inom branschen
  • Effektiv desinficering av bassängvattnet med tillförlitliga ozonanläggningar från ProMinent
  • Eliminering av sjukdomsalstrande mikroorganismer skapar god tillväxt och bästa möjliga produktkvalitet
  • Planeringssäkerhet för operatören tack vare konstanta och styrbara odlingsförutsättningar för fiskarna

Använda produkter - Framgångsrik kaviarproduktion i Abu Dhabis öken

Kontakta oss

»En partner för all er kemikalie-hantering & vattenbehandling. Tillsammans tar vi fram bästa lösningen för just er.«

+46 31 65 66 00  +47 3221 3130  +45 7872 9630   
Skicka förfrågan   

Stäng formuläret

Din förfrågan

Personuppgifter


Fler produkter +
Bifogad fil Maximal filstorlek 10 MB.
Ladda upp Fler filer

Personuppgifter


Kontrollera dina uppgifter och fyll i alla obligatoriska fält.
*Obligatoriska fält

Granska och skicka


Personuppgifter:
Tilltal
Titel
Efternamn  
Förnamn  
Företag
Kundnummer
E-postadress
Telefonnummer
Gata
Husnummer
Ort  
Land
Bli uppringd Ja

Tillbaka

Fler exempel ur praktiken inom denna bransch

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu