Sökförslag

ProMinent stöder Wii-projektet på utvecklingscentrumet för ungdomar hos ”Anpfiff ins Leben” i Heidelberg

ProMinent lyckades med att använda fotbolls-VM 2014 för goda syften genom en tävling som hade koppling till ett socialt ändamål.

Varje vecka hade deltagarna i tävlingen chansen att vinna en grill, ett set grillbestick eller en grillbok. Det speciella: Tillverkaren i Heidelberg presenterade, under mästerskapet, på ett lekfullt sätt sina medarbetare i form av en laguppställning. Samtidigt satsade företaget för varje deltagare i tävlingen pengar på Wii-projektet hos föreningen Anpfiff ins Leben e.V.

Anpfiff ins Leben e.V. är en ideell förening, som har tagit sig an uppgiften att stötta idrottsaktiva barn och ungdomar i regionen Rhein-Neckar, för att ge dem bästa möjliga perspektiv för framtiden, privat och yrkesmässigt.

Ung och gammal

Som i föreningens alla sociala projekt står mötet med andra och möjligheten att lära känna andras livsmiljöer i centrum. Så är det också inom Wii-projektet. Här handlar det om umgänge med seniorer, att ha roligt, utveckla vänskaper och lära ömsesidigt av varandra. En gång i månaden äger Wii-spelandet rum på seniorcentrumet i Heidelberg-Kirchheim. Förutsättningarna för Wii tycks perfekta. Det är lätt att motoriskt lära sig behärska styrkontrollerna. Att slå bollar eller rulla bowlingklot är därför inga problem för de mindre sportiga heller. Under spelet används hela kroppen och inte som tidigare bara händer och fingrar. Seniorerna stimuleras därmed inte bara intellektuellt, utan också kroppsligt.

Tobias Knauber, Online Marketing Manager, och Sara Motallebi, student Bachelor of Arts – inriktning industri - hos ProMinent GmbH fick ett intryck av projektet på plats.

”Att själv få uppleva ett sådant arrangemang, där unga och gamla sammanförs, tyckte jag var otroligt intressant”, sa Tobias Knauber efteråt. Sara Motallebi fortsatte: ”Seniorernas ansträngningar gjorde ett särskilt intryck på mig.”

Fler engagemang

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu