Sökförslag

ProMinent satsar på ”Aufstiegshelfer” tillsammans med Anpfiff ins Leben e.V.

”Vem? Om inte vi!” Under detta motto har ledande företag i regionen Rhein-Neckar tillsammans med Anpfiff ins Leben e.V. dragit igång det landsomfattande, unika initiativet ”Aufstiegshelfer”.

Anpfiff ins Leben e.V. har tagit sig an uppgiften att stötta idrottsaktiva barn och ungdomar för att ge dem bästa möjliga perspektiv för framtiden, privat och yrkesmässigt. Över 3200 barn och ungdomar genomgår nu det omfattande utvecklingsprogrammet, där de vid sidan av idrotten även får hjälp på områdena skola, yrkesliv och social utveckling.

På temat yrkesliv får initiativet ”Aufstiegshelfer” stor betydelse

Målet med ”Aufstiegshelfer”-initiativet är att ungdomarna redan när de börjar fundera över framtida yrke ska få se konkreta möjligheter och lära känna företag. På det sättet kan övergången från skola till yrkesliv underlättas för ungdomarna, ge dem mod och stärka deras egna initiativ.

Inom ramen för ”Aufstiegshelfer”-initiativet hjälper Ralf Kiermaier, VD för ProMinent Deutschland GmbH, den unga fotbollsspelaren Maximilian Kern från FC-Astoria Walldorf att börja sitt yrkesliv.

Ralf Kiermaier välkomnade i slutet av april 2014 Maximilan Kern till ProMinent och visade honom själv runt på företaget. Hösten 2014 kommer Maximilian att göra praktik hos ProMinent, för även det hör till konceptet inom ”Aufstieghelfer”-initiativet. Ralf Kiermaier kommer direkt att vara tillgänglig för honom som mentor och samtalspartner.

”Utvecklingsprogrammet från ”Anpfiff ins Leben” bygger på en bra blandning. Det ser jag också, när jag besöker Maximilian på fotbollsplanen! Ansträngning och vilja att vinna, men också sportslighet och respektfullt uppträdande kännetecknar verksamheten där. Jag kan rekommendera alla företag att engagera sig för detta”, säger Ralf Kiermaier om ”Aufstiegshelfer”-initiativet.

All information om ”Aufstiegshelfer”-initiativet hittar du på anpfiff-ins-leben.de!

Fler engagemang

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu