Sökförslag

ProMinent donerar skulptur för Wieblinger rondell

I stadsdelen Wieblingen pryder ett nytt konstverk kringsfartsledens rondell. Skulpturen ”Infinity Curve”, ett verk av den internationellt renommerade konstnären Chen Wenqin, instiftade ProMinent i staden Heidelberg i samband med företagets 50-årsjubileum.

ProMinent, i synnerhet företagets grundare prof. dr h.c. Viktor Dulger (* 18/12 1935; † 21/3 2016) och hans hustru, hade redan tidigare donerat olika konstverk skapade av nationellt och internationellt kända konstnärer till staden Heidelberg. De ställdes upp på flera olika platser.

Så det var ingen slump att Viktor Dulger i samband med företagets 50-årsjubileum valde just denna rondell som plats för skulpturen som skapats av den kinesiska konstnären Chen Wenqin. Chen Wenqin räknas som en av de mest intressanta skulptörerna i Mittens rike.

Skulpturen symboliserar en världsöppenhet, som skapar plats för fantasi och fria, innovativa tankar. Att den står i rondellen vid Wieblingens kringfartsled visar hur förankrat företaget är i Heidelberg, där den globalt verksamma ProMinent-koncernen har sitt huvudkontor. Kopplingen till Kina tydliggörs genom valet av konstnär.

Fler engagemang

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu