Sökförslag

Förtjusande Thailand – semester på drömmarnas ö

En hänförande utsikt över havet, exklusivitet och lyx av högsta klass på en privat thailändsk ö – men inget dricksvatten. Men ProMinent har lösningen: en tillförlitlig anläggning för avsaltning av havsvatten.

Exklusivt och extravagant

Den globalt verksamma företagsgruppen Jumeirah Group från Dubai är specialiserade på lyxhotell och överträffar ständigt sig själva genom spektakulära byggprojekt som t.ex. Burj al Arab, Dubais landmärke och världens högsta hotell.

För några år sedan gav man det asiatiska företaget TGR Development Co. Ltd., med lång erfarenhet inom området, uppdraget att utveckla och förverkliga en lyxresort av absolut toppklass på en privat thailändsk ö ägd av företaget.

Jumeirah Phuket Private Island Resort erbjuder ett flertal strandvillor med havsutsikt mitt bland grönskande tropiska trädgårdar, flera restauranger och ett förstklassigt spa, och är ett verkligt insidertips bland resenärer. Till ön kommer man med antingen helikopter eller båt. Semesteranläggningen förfogar över en egen marina med 100 kajplatser – självklart även för de största lyxjakterna. Ön ligger bara femhundra meter nordväst om Phuket, men även om läget är fantastiskt innebar det en enorm utmaning för planeringsföretaget: att försörja gästerna och medarbetarna med dricksvatten av toppkvalitet.

Endast det bästa är gott nog

När det gällde vattenbehandlingssystemet vände sig byggföretaget sig till ProMinent Fluid Controls Thailand Co. Ltd. av flera anledningar: Många års erfarenhet och utmärkta referenser på den thailändska marknaden, förstklassig produktkvalitet och en kundservice av toppklass.

På Jumeirah Phuket Private Island Resort, som slog upp sina portar år 2011, används en anläggning för omvänd osmos av typen Dulcosmose® SW för avsaltning av havsvattnet. Den fungerar enligt membranfiltreringsprincipen, har en kapacitet på 500 m³ dricksvatten per dag och uppnår en unikt hög saltavskiljning på mer än 99 %. Till det komplett levererade systemet hör även andra dosersystem för desinficering, flockning, kemisk behandling och inställning av pH-värde. Övervakning och kontroll av alla processparametrar sköts av tillförlitliga DULCOTEST®-sensorer i kombination med beprövad mät- och reglerteknik från ProMinent.

Oberoende och säker dricksvattenförsörjning

ProMinents toppmoderna vattenbehandlingssystem sörjer för att kapitalstarka gäster kan njuta av de lyxiga bekvämligheterna på denna underbart vackra privatö. Systemet genererar nämligen det önskade dricksvattnet i tillräcklig mängd och av högsta kvalitet. Det helautomatiska systemet är dessutom lätt att använda och fungerar ytterst exakt. Men även här är kostnadseffektivitet ett viktigt argument: Lyxresorten är helt separerad från den kommunala vattenförsörjningen och sparar betydande driftkostnader eftersom inget dricksvatten behöver transporteras dyrt och besvärligt till ön.

Använda produkter - Förtjusande Thailand – semester på drömmarnas ö

Kontakta oss

»En partner för all er kemikalie-hantering & vattenbehandling. Tillsammans tar vi fram bästa lösningen för just er.«

+46 31 65 66 00  +47 3221 3130  +45 7872 9630   
Skicka förfrågan   

Stäng formuläret

Din förfrågan

Personuppgifter


Fler produkter +
Bifogad fil Maximal filstorlek 10 MB.
Ladda upp Fler filer

Personuppgifter


Kontrollera dina uppgifter och fyll i alla obligatoriska fält.
*Obligatoriska fält

Granska och skicka


Personuppgifter:
Tilltal
Titel
Efternamn  
Förnamn  
Företag
Kundnummer
E-postadress
Telefonnummer
Gata
Husnummer
Ort  
Land
Bli uppringd Ja

Tillbaka

Fler exempel ur praktiken inom denna bransch

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu