Sökförslag

100 år i vildmarkens tjänst – Taronga Zoo i Sydney

Taronga Zoo i Sydney firar 100-årsjubileum år 2016. Till de mest omtyckta attraktionerna hör de muntra invånarna i de många havsvattenbassängerna. ProMinent-teknik sörjer för perfekt vattenkvalitet och därmed för optimala levnadsvillkor.

Framgångsfaktor vattenkvalitet

Sydney på Australiens ostkust lockar både turister och lokalbefolkning med sina många attraktioner. En av dessa är Taronga Zoo, som öppnade år 1916. På den enorma anläggningen kan besökarna titta på över 4 000 djur av fler än 350 arter – och samtidigt njuta av en hänförande utsikt över hamnen i kontinentens största stad.

För att kunna se de sälar, sjöleoparder och pingviner som annars döljer sig i havens djup, utrustades havsavdelningen "Great Southern Oceans" för några år sen med toppmodern teknik. Företaget som driver djurparken valde en lösning med ozon för effektiv vattendesinficering i de fem havsvattenbassängerna samt i en sötvattenbassäng. I de koncentrationer som används är ozonet helt ofarligt för djuren. Samtidigt eliminerar det effektivt skadliga ämnen och organiska substanser, och bidrar på så sätt stort till att undvika sjukdomar.

Grunddata

  • Desinficering av totalt 2 500 m3 saltvatten och sötvatten i flera bassänger med hjälp av ozonanläggningar
  • De viktigaste faktorerna är att eliminera skadliga ämnen och förhindra sjukdomar
  • Central övervakning och styrning av hela anläggningstekniken

Intelligent styrteknik

För central styrning av hela anläggningstekniken är varje bassäng utrustad med det effektiva mät- och reglersystemet DULCOMARIN® II . Genom att alla komponenter är sammankopplade via en webbserver kan alla drifttillstånd kontrolleras och visas i realtid. Totalt används tre anläggningar för ozonframställning av typen OZONFILT® OZVa och fyra ozongeneratorer i serien BONa. OZONFILT® OZVa är tryckanläggningar där driftgasen matas in i ozongeneratorn under tryck. På Taronga Zoo framställs ozonet ur syret i omgivningsluften och doseras samtidigt i mycket små och därmed för de vattenlevande djuren ofarliga mängder. Alla anläggningar är kompakta, enkla att använda och ytterst driftsäkra. Den programmerbara processorstyrningen kontrollerar löpande alla processer i bassängerna och avger ett felmeddelande så fort något onormalt uppträder.

Avancerad anläggningsteknik och precis styrning

Taronga Zoo uppskattar fördelarna med den avancerade anläggningstekniken och den precisa styrningen: Friska djur som simmar i klart vatten, och hänförda besökare som får en oförglömlig upplevelse i det vilda.

  • Sjukdomar förhindras effektivt genom optimal vattendesinficering med anläggningarna för ozonframställning OZONFILT® OZVa
  • Central styrning och övervakning av alla havsvattenbassänger med mät- och reglersystemet DULCOMARIN® II
  • Enkel användning och lågt underhållsbehov
  • Maximal driftsäkerhet tack vare tillförlitlig anläggningsteknik och intelligent styrning

Kontakta oss

»En partner för all er kemikalie-hantering & vattenbehandling. Tillsammans tar vi fram bästa lösningen för just er.«

+46 31 65 66 00  +47 3221 3130  +45 7872 9630   
Skicka förfrågan   

Stäng formuläret

Din förfrågan

Personuppgifter


Fler produkter +
Bifogad fil Maximal filstorlek 10 MB.
Ladda upp Fler filer

Personuppgifter


Kontrollera dina uppgifter och fyll i alla obligatoriska fält.
*Obligatoriska fält

Granska och skicka


Personuppgifter:
Tilltal
Titel
Efternamn  
Förnamn  
Företag
Kundnummer
E-postadress
Telefonnummer
Gata
Husnummer
Ort  
Land
Bli uppringd Ja

Tillbaka

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu