Sökförslag

Slottsemester i Mozarts födelsestad

Duke Ellington, Helene Fischer eller kanske hellre Mozart? På det vackra Hotel Schloss Mönchstein i Salzburg garanterar elektrolysanläggningen CHLORINSITU® III en säker och kostnadseffektiv desinficering av poolvattnet.

Ett bad med utsikt

Även om du hellre lyssnar på jazz eller schlager är Salzburg på många sätt värt ett besök. Det lyxiga Hotel Schloss Mönchstein med fantastisk panoramavy över Mozarts födelsestad är en av de bästa adresserna. I början av 2000-talet bytte den historiska byggnaden mitt i en stor park ägare och byggdes i två faser om till ett unikt stadshotell – med 24 högklassigt inredda rum och sviter, en sal för fester eller konferenser samt en exklusiv wellnessavdelning.

Och till ett hotell av toppklass hör naturligtvis även en attraktiv pool. Under den andra fasen utökades därför utomhusområdet med en unik infinitypool med en hänförande utsikt över Salzburg, och en bubbelpool för användning året runt. Vid valet av anläggningsteknik la hotellets ledning särskild vikt vid att vattenbehandlingssystemet skulle vara utrymmessnålt och robust, samt att driften skulle vara kostnadseffektiv och miljövänlig.

Grunddata

  • Exklusivt stadshotell med 24 sviter, fest- och konferenslokal samt wellnessanläggning
  • Komplett vattenbehandlings- och desinficeringssystem för två utomhuspooler
  • Miljövänlig och kostnadseffektiv drift med hållbar anläggningsteknik

Modernt, miljövänligt, kostnadseffektivt

Efter fyra veckors installationsarbete togs poolanläggningen i drift i maj 2014 i samband med nyöppnandet. För en tillförlitlig behandling och desinficering av poolvattnet används i huvudsak följande komponenter från ProMinent: En kompakt elektrolysanläggning av typen CHLORINSITU® III, totalt fem magnet-membrandoserpumpar av typen Beta® och delta®, samt en slangpump DULCO®flex DF4a för dosering av flockningsmedel. Hela anläggningstekniken och de båda reglerkretsarna styrs med det effektiva mät- och reglersystemet DULCOMARIN® II. Systemet tar hand om den kontinuerliga mätningen och precisa regleringen av de viktigaste hygienparametrarna pH-värde, redox, klor och konduktivitet.

Elektrolysanläggningen CHLORINSITU® III förädlar miljövänligt med vakuummetoden harmlöst koksalt och vatten till en klorid- och framför allt kloratfattig klorblekningsvätska. Denna lösning samlas upp i en förvaringsbehållare och doseras därifrån med separata doserpumpar utifrån behov. Eftersom processen sker direkt på plats i anläggningen slipper man transportera, lagra och hantera farliga kemikalier – en avgörande fördel framför allt på hotell.

Saltet i soppan

En lycklig slump alltså att just det prisvärda och ofarliga råämnet koksalt - som var det som ursprungligen gav Mozarts födelsestad dess namn – leder till en kostnadseffektiv drift och till lägre kemikalieförbrukning vid inställning av pH-värdet i poolvattnet. Fler fördelar med den toppmoderna vattenbehandlingsanläggningen är den centrala och bekväma övervakningen via smartphone och surfplatta, samt ytterligare energibesparing tack vare det så kallade ECO-läget under tider med lägre behov.

  • Miljövänlig och riskfri desinficering med elektrolysanläggningen CHLORINSITU® III
  • Kostnadseffektiv pooldrift tack vare ytterligare reducering av kemikalieförbrukningen samt ECO-läge
  • Högklassig vattenkvalitet ger nöjda hotellgäster

»Vi är glada att investeringen i vår nya poolanläggning har fått ett så bra mottagande från våra gäster. Inte bara anläggningens skönhet är ett stort plus utan även den unikt höga vattenkvaliteten. Poolgästerna menar att vattnet känns särskilt behagligt mot huden.« -  Samantha Teufel, hotellchef

Använda produkter - Slottsemester i Mozarts födelsestad

Kontakta oss

»En partner för all er kemikalie-hantering & vattenbehandling. Tillsammans tar vi fram bästa lösningen för just er.«

+46 31 65 66 00  +47 3221 3130  +45 7872 9630   
Skicka förfrågan   

Stäng formuläret

Din förfrågan

Personuppgifter


Fler produkter +
Bifogad fil Maximal filstorlek 10 MB.
Ladda upp Fler filer

Personuppgifter


Kontrollera dina uppgifter och fyll i alla obligatoriska fält.
*Obligatoriska fält

Granska och skicka


Personuppgifter:
Tilltal
Titel
Efternamn  
Förnamn  
Företag
Kundnummer
E-postadress
Telefonnummer
Gata
Husnummer
Ort  
Land
Bli uppringd Ja

Tillbaka

Fler exempel ur praktiken inom denna bransch

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu