Sökförslag

Bad i helande vatten – enastående och välgörande

Offentliga simbassänger måste uppfylla många krav och se till att vattenkvaliteten alltid är perfekt. Operatörerna av "DAS BAD Merzig" i Saarland använder det helautomatiska klorgasdosersystemet DULCO®Vaq för säker rening som uppfyller normerna.

Hålla sig till gränsvärdena

”DAS BAD” i residensstaden Merzig ligger i den attraktiva naturparken Saar-Hunsrück. Badet ligger drygt 50 kilometer norr om Saarbrücken. Det populära fritidsbadet med sina två vattenvärldar erbjuder allt som glädjer små och stora badgäster: Till exempel äventyrsbassänger inomhus- och utomhus med bubbelsängstolar och massagemunstycken, en 90-meters jätterutschkana, en 25-meters sportbassäng med hopptorn samt en barn- och babybassäng. I hälsoavdelningen med inomhus- och utomhusbassänger, bubbelpool och Kneipp-bassäng badar man i Bietzens helande vatten som är statligt erkänt. I enlighet med kraven i DIN 19643, särskilt vad gäller gränsvärdena för bromat, beslutade operatören, Merziger Bäder GmbH, att ersätta den installerade elektrolysanläggningen för vattenrening med ett desinfektionssystem med klorgas. Kurzmanns tekniska kontor i St. Leon Rot planerade det nya vattenrenings- och desinfektionssystemet. Herr Kurzmann har rådgivit DAS BAD inför planerade tekniska ombyggnationer inom reningen av badvatten och helande vatten i över 10 år. I den offentliga upphandlingen tilldelades ProMinent GmbH kontraktet för den mest ekonomiska lösningen med hjälp av avancerad klorgas-teknik.

Fakta

  • Normkompatibel rening av poolvatten och helande vatten i fritidsbad
  • Användning av helautomatisk klorgassteknik och dosersystem DULCO®Vaq
  • Dosering av 5 kg klorgas per timme i totalt åtta bassänger

Lätt att installera

CP Anlagenbau GmbH från Schiffweiler, som är specialiserad på simbassängsteknik och vattenrening, skötte ombyggnationen delvis medan badet var i drift. De plattmonterade dosersystemen för klorgas och nödvändiga komponenter installerades på kort tid. Sedan september 2018 är den nya vattenreningen i drift och arbetar tillförlitigt. På fritidsbadets innergård satte man upp en monteringsfärdig byggnad där det finns plats för 12 klorgascylindrar, reservcylindrar och kontrollenheten för avstängning i nödsituationer. Därifrån sugs klorgasen säkert in i de sex DULCO®Vaq-systemen av typen PM 3610 C med hjälp av ett vakuum. Systemen är konstruerade för en kapacitet på 12 g/h-15 kg/h och de har var sin högtrycksinlinepump. Via det undertryck som skapas i injektorn öppnas den vakuumdoser-reglerenhet som är monterad på klorgasbehållaren. Totalt finns maximalt 7,8 kg klorgas tillgänglig varje timme som används för att desinficera de åtta olika badbassängerna.

Desinficera ekonomiskt

Tack vare ett bra samarbete mellan alla berörda parter kunde ombyggnadsprojektet genomföras utan problem - från planering till installation och pågående drift. De ansvariga på Merziger Bäder GmbH är mycket nöjda med resultatet. De positiva erfarenheterna av de högkvalitativa produkterna från ProMinent GmbH inom klorgas-teknikområdet, uppfyllandet av kraven enligt DIN 19606 och DIN 19643 samt det automatiska avstängningssystemet för gasflaskorna i en nödsituation säkerställer en hög driftsäkerhet. Ytterligare fördelar är den okomplicerade styrningen av hela vattenreningsanläggningen och den exakta doseringen även vid stora flöden. De två viktigaste målen har definitivt uppnåtts: Nämligen en överensstämmelse med lagstadgade gränsvärden och en i allmänhet avsevärt optimerad vattenkvalitet – i alla bassänger, oavsett om de är fyllda med sofistikerat helande vatten eller med vanligt poolvatten.

  • Snabb montering tack vare det plattmonterade systemet DULCO®Vaq
  • Ett helt sortiment av komponenter i enlighet med DIN 19606
  • Beprövad och högkvalitativ klorgassteknik
  • Helautomatisk styrning och klorgasdosering för åtta bassänger
  • Effektiv rening av poolvatten och helande vatten
  • Hög driftsäkerhet tack vare avstängning i nödsituationer

»Martin Siemon, operationschef på Merziger Bäder GmbH, konstaterar nöjt: ”Sedan idrifttagningen har anläggningen fungerat felfritt. Vattenkvaliteten i BAD Merzig uppfyller nu alla lagkrav ännu bättre. Med de nya dosersystemen för klorgas kunde vi minska tillförseln av kemikalier samt reducera produktionen av oönskade klorbiprodukter rejält. Även våra badgäster lägger märke till detta, och de ger oss alltid positiv feedback i detta avseende.”« - 

Kontakta oss

ProMinent Doserteknik AB / ProMinent Norge AS


»Mitt team och jag står gärna till er tjänst. Skicka din förfrågan till oss.«

+46 31 65 66 00  +47 3221 3130 
Skicka förfrågan   

Stäng formuläret

Din förfrågan

Personuppgifter


Fler produkter +
Bifogad fil Maximal filstorlek 10 MB.
Ladda upp Fler filer

Personuppgifter


Kontrollera dina uppgifter och fyll i alla obligatoriska fält.
*Obligatoriska fält

Granska och skicka


Personuppgifter:
Tilltal
Titel
Efternamn  
Förnamn  
Företag
Kundnummer
E-postadress
Telefonnummer
Gata
Husnummer
Ort  
Land
Bli uppringd Ja

Tillbaka

Fler exempel ur praktiken inom denna bransch

ProMinent Newsletter - de senaste nyheterna, skräddarsydda för dig! Prenumerera nu